View Single Post
Vechi 06.03.2015, 10:20:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
â

Este o fata la noi la biserica, un fel diaconita a preotului.
Ea citeste din multe carti la slujbe, face multe in biserica. In fine este ortodoxa practicanta. Bun.
Noi suntem mai multi la strana, mai ales femei. Si dorim toate sa ajutam si iasa bine si cantarile. Ei apar mereu discutii pentru ca unele din noi vrem si noi sa cititm, alte doua doamne (probabil din familie de preot) au venit cu o noua (pentru noi toate) invatatura cum ca rugaciunea de la sfarsitul slujbei (Sa se umple gura mea...) se canta de fapt si nu se citeste, si au preluat-o ele.
Am rugat si pe fata diaconita si pe preot sa facem altfel: sa impartim si sa citim fiecare cate putin, sa fim mai smerite si mai intelegatoare. Nu, nu se poate.
De mai multe ori fata aceea imi spune: "Nu, n-ai talent, lasa ca o pun pe Ana (nume fictiv aici) sa citeasca".
Eu mai ajut dupa slujba la ordinea in biserica (la lumanari, carti, etc.).
Puneam cartile de cantari in dulap ca a doua zi aveam Canonul Sf. Criteanu si nu ne trebuiau cele de liturghie. "Scoate-le imediat pe toate inapoi!".

Sa-ti spun cum m-am simtit si cum s-a uitat lumea la noi? Mi-am inghitit lacrimile si am plecat.
Sofia ,daca poti fa rost de cartea "Maica Gavrilia -asceta iubirii" si vei vedea acolo atitudine crestina.
Daca nu ai voce poate are dreptate si diaconita,cateodata ma aflu langa cineva care canta fals ,desi acea persoana sincer traieste slujba ,si nu e usor sa fii atent la slujba.
Unde merg eu se canta si in biserica ,eu stiind ca nu cant mai bine , cant mai incetisor.
Important este sa fii atenta la slujba ,sa nu te imprastii si cantatul te ajuta mult.
Canta incetisor ,undeva intr-un loc unde atentia nu iti este distrasa ,nu neaparat la strana.
Faptul ca ti-au dat lacrimile dovedeste pe undeva ca inca esti sensibila la atitudinea celor din jur ,aste o ispita care dovedeste ca trebuie sa te schimbi prin rugaciune mai multa
Reply With Quote