View Single Post
Vechi 08.03.2015, 23:55:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Capy Vezi mesajul
Aceasta spune Sfântul Sinod Ecumenic.Tu știi mai bine? Nu este nici un pleonasm, fiindcă Sfântul Sinod Ecumenic când a formulat sintagma "Om desăvârșit" a avut în vedere să elimine celelalte erezii, cum ar fi de exemplu apolinarismul. Prin sintagma "Om desăvârșit" se arată că firii umane nu îi lipsește nimic.
Chiar eu am dat un citat din hotararea Sinodului Calcedon. Eu stiu ce scrie acolo, tu spui ceva gresit. Sinodul spune "Dumnezeu adevarat si Om adevarat, cum am scris eu". Nu spune ce ai scris tu, ci altceva: " desavarsit in Dum*nezeire si desavarsit in umanitate", asta insemnand in totalitate Dumnezeu si in totalitate Om. Ce inseamna in totalitate Om, nu persoana umana? Iata ce spune citatul pe care l-am dat si eu, tot din Sinod: "deofiinta cu noi, dupa umanitate, fiind intru toate asemenea noua, in afara de pacat." Deci in toate asemenea unui om, afara de pacat. Intelegi ca a devenit om ca toti oamenii? Altfel e o mare erezie, am scris mai sus.
Citat:
În prealabil postat de Capy Vezi mesajul
Om Desăvârșit nu înseamnă "persoană omenească", fiindcă firea nu se confundă cu persoana!!!
Complet fals, inseamna ca tu negi Intruparea. Citeste mesajul precedent. Daca e Om nu inseamna ca e persoana umana? Numai evolutionistii cred ca suntem animale evoluate. A devenit Om, nu a devenit umanitatea. Acest Om s-a numit Iisus. Era Dumnezeu si Om, in acelasi timp, in aceeasi Persoana. Nu era Dumnezeu care a luat o infatisare omeneasca, cum am vazut ca ganditi voi, in mod gresit. Aia e o erezie.
Reply With Quote