View Single Post
Vechi 14.03.2015, 00:55:00
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Iartă-mă, Alin, dacă te-am smintit. Îmi cer iertare. Te rog să mă ierți.

Uite, îți spune Pavel câteva cuvinte:

I Corinteni 4:

1. Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu.
2. Iar, la iconomi, mai ales, se cere ca fiecare să fie aflat credincios.
3. Dar mie prea puțin îmi este că sunt judecat de voi sau de vreo omenească judecată de toată ziua; fiindcă nici eu nu mă judec pe mine însumi.
4. Căci nu mă știu vinovat cu nimic, dar nu întru aceasta m-am îndreptat. Cel care mă judecă pe mine este Domnul.
5. De aceea, nu judecați ceva înainte de vreme, până ce nu va veni Domnul, Care va lumina cele ascunse ale întunericului și va vădi sfaturile inimilor. Și atunci fiecare va avea de la Dumnezeu lauda.
9. Căci mi se pare că Dumnezeu, pe noi, apostolii, ne-a arătat ca pe cei din urmă oameni, ca pe niște osândiți la moarte, fiindcă ne-am făcut priveliște lumii și îngerilor și oamenilor.
10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înțelepți întru Hristos. Noi suntem slabi; voi însă sunteți tari. Voi sunteți întru slavă, iar noi suntem întru necinste!
11. Până în ceasul de acum flămânzim și însetăm; suntem goi și suntem pălmuiți și pribegim,
12. Și ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâți fiind, binecuvântăm. Prigoniți fiind, răbdăm.
13. Huliți fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi.
14. Nu ca să vă rușinez vă scriu acestea, ci ca să vă dojenesc, ca pe niște copii ai mei iubiți.

Fiecare creștin e un Apostol, în felul lui.

Da, vreau să fiu considerat nebun, slab, întru necinste, flămând, însetat, ostenit, ocărât, prigonit, hulit, gunoiul lumii... Cu probleme, defecte, neputințe, de care vrei tu...

Sunt rănit de dragostea de Hristos și de Biserică. Iar asta nici moartea nu o poate lua de la mine, Alin... prin simțul penibilului pe care tu îl ai și eu nu îl am... Nu mă supăr, ți-l las ție pe tot.

Iartă-mă din nou, cu sinceritate îți cer. Pomenește-mă, frate Alin și iartă-mă. Te îmbrățișez în Hristos

Doamne Iisuse Hristoase, ferește-ne pe noi, turma și Biserica Ta, de secerișul diavolului din erezii.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 14.03.2015 at 01:02:13.