View Single Post
Vechi 14.03.2015, 21:53:36
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Bineinteles ca NU unite in 2 persoane. Imi place sa cred ca vorbim amandoi romaneste.
Tocmai asta și spusesem, că atunci când ne referim la Hristos, nu este permis a se vorbi despre două persoane, așa cum apare în pastorală. Sunt și am fost de acord cu sintagma "ipostasă compusă din două firi" - (însă nu o persoană rezultată din două persoane) - utilizată de Sf. Ioan Damaschin, doar atunci când această sintagmă nu este înțeleasă eronat, fiindcă Sf. Ioan Damaschin arată limpede în multe alte locuri din Dogmatica Sa, că prin sintagma ipostasă compusă din două firi nu trebuie înțeleasă denaturarea caracterului neschimbat !!!

Citat:
Hai sa fim seriosi. Staniloae e considerat de multi teologi cel mai mare teolog ortodox al secolului 20.
Care sunt acei teologi care consideră asta, enumerămi-i și mie! I-ai visat tu azi noapte?

Citat:
Vlachos, in afara de faptul ca a scris o carte intitulata "Psihoterapia ortodoxa" (titlu eretic de altfel), ce altceva il recomanda?
Mai întâi de toate contează cât de bine scrii, iar nu cât de mult scrii. Nu cantitatea este importantă, ci calitatea este importantă!

Doar câteva dintre lucrările lui Hierotheos Vlachos traduse în limba engleză includ: "A night in the desert of the Holy Mountain", "Orthodox Psychotherapy", "The illness and cure of the soul in the Orthodox Tradition", "Orthodox Spirituality", "A visual catechism of the Orthodox Church", "Life after Death", "Saint Gregory Palamas as a Hagiorite", "The Feasts of the Lord", "The human body: Ascesis and Exercise", "The Person in the Orthodox Tradition". Ultima carte a fost premiată pentru "scrierile teologice în limba greacă din perioada 1991-1996" de Academia Atenei.

În primăvara anului 2010 a publicat o broșură eparhială aducând argumente contra schimbării textului liturgic.
Cele mai recente cărț›i ale sale tratează probleme legate de genetică ș™i bioetică, văzute din perspectiva ortodoxă.

Last edited by Capy; 15.03.2015 at 00:26:48.
Reply With Quote