View Single Post
Vechi 15.03.2015, 14:16:05
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
P.S.: Ce am răspuns la Lucian008, e valabil și pentru GMihai. Nu am nevoie de susținerea nimănui. Știu ce am cercetat și ce am găsit. Iar Sfântul Maxim Mărturisitorul era singur împotriva întregii Biserici Creștine. Din Apus și din Răsărit. Care era căzută în erezie monotelită. Toată Biserica era eretică.
Ce zici, Arie, azi ar fi putut folosi acelasi "argument"?

Si asta cu singurul este un lucru pe care il presupui. Nu stii tu ce calugari induhoviciti erau in grotele pamantului.

Dar trecand peste asta, stii care erau elementele comune ale celor care pastrau dreapta credinta in peioadele in are mare parte din membrii Bisercii (nu Bserica pentru ca aceasta este infailibila) erau inselati de ereziei? Smerenia, credinta, postul aspru, multa rugaciune.
Noi, ceilalti, nu avem pretentia ca asta ne fereste de erezie. Ceea ce facem noi este sa marturisim ceea ce marturiseste credinta, care se baseaza pe cei din categoria de mai sus.
Dar cum tu faci nota discordanta de ceea ce invata Biserica trebuie sa te consideri mai presus de ceea ce invata la nivel oficial Biserica.