View Single Post
Vechi 15.03.2015, 15:21:34
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Lucian! Ataci mai departe pe Sfântul Iustin ?

Nu-ți permit ! Pur și simplu nu-ți permit.
N-ar trebuie sa iti permiti tu sa il jognesti pe Fericitul Augustin. Eu nu il atatc pe Sf Iustin. Doar am spus ca are unele invataturi contrare cu invatatura Bisericii.

Citat:
Fapte, trimiteri, pasaje, cu pagina menționată, nu scose din context, cu notele de subsol menționate, respectând munca altora de dinaintea noastră, nu lălăiturile tale. Limpede?
Reformulez:
- Ce invata Sf Iustin ca se va intampla dupa a doua venire a lui Hristos?
- Ce invata Sf Iustin despre nasterea Fiului si cand o plaseaza?
- Ce invata Sf Isac Sirul despre Iadul de dupa a Judecata Universala?

Citat:
Iar Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, abea dacă cunoștea hotărârile Sinodului Sfinților Apostoli din anul 90, ținut cu 10 ani înainte de nașterea lui. Nici Biblie nu exista când s-a născut Sfântul Iustin. Și cred că nici la adormirea lui, nu exista Biblie, ce să mai vorbesc de dogme. Era Sfânta Tradiție, transmisă prin viu grai. Ăla era creștinismul. Și pe atunci, era minunat așa. Și Biserica era prigonită.
Iti dai seama ce ineptii scoti? Incerc sa formulez in asa fel astfel sa nu para o acuza la adresa Sf Iustin. Dar, lipsa de informatii in materie de invatatura a Bisericii nu ne da dreptul sa credem si sa invatam ceva dupa capul nostru. Asa ca o erezie este erezie. Punct. Nu conteaza cand si in ce conditii a fost formulata.
O dai in diverse pentru a nu recunoaste ca ai gresit si ca au fost si alti sfinti care au avut unele invataturi gresite, precum Sf Iustin.