![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Lucian! Ataci mai departe pe Sfântul Iustin ?
Nu-ți permit ! Pur și simplu nu-ți permit. Fapte, trimiteri, pasaje, cu pagina menționată, nu scose din context, cu notele de subsol menționate, respectând munca altora de dinaintea noastră, nu lălăiturile tale. Limpede? Iar dacă mai găsești ceva ce crezi tu, după capu tău că ar fi erezie, ți-am spus, ține cont de contextul afirmației, analizează cu iubire cuvintele și roagă-te înainte, Preasfintei Născătoare. Apoi scrie. Altfel, te adâncești în înșelare. Arie, ținea piept cu mândrie la 318 ierarhi ai lui Hristos, care îl acuzau, vrând să-l ajute și îi dovedeau Adevărul, iar Arie nu lăsa erezia lui. Arie a murit întro toaletă publică, la Constantinopol. Iar Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, abea dacă cunoștea hotărârile Sinodului Sfinților Apostoli din anul 90, ținut cu 10 ani înainte de nașterea lui. Nici Biblie nu exista când s-a născut Sfântul Iustin. Și cred că nici la adormirea lui, nu exista Biblie, ce să mai vorbesc de dogme. Era Sfânta Tradiție, transmisă prin viu grai. Ăla era creștinismul. Și pe atunci, era minunat așa. Și Biserica era prigonită. Și față de sfârșitul lui Arie, care murea "strivit de degetul lui Dumnezeu", întro toaletă publică din Constantinopol, Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, era slăvit și făcut Sfânt Martir, pentru mărturisirea lui. Să fim și noi ca Sfântul Iustin, dacă va trebui. Amin. Deci, din nou îți spun, cu sfială și prețuire: reconsideră și ia aminte. P.S.: iar tu Barsaumas, frățior, ce mai faci? Ești bine? Iar vorbești prostii? Nu am fost niciodată în Rusia, doar că îmi este dragă evlavia și credința lor vie. Iar de stiliști, Dumnezeu să-i ierte, sunt mlădiță rupăt de Biserică, și aruncată în foc, ca și alte erezii. Să n-avem treabă cu ei. Lupta mea e împotriva ereziei și apărarea Bisericii. Da, susțin și întăresc, că Augustin învață nebunii. Și datorită lui, Apusul, e azi unde e... Eventual atenționarea bisericii, ca să nu cadă în erezie, dar în supunere, pentru că iubim, nu? În rest numai zeflemele și prostii ai scris. Domnul să aibe milă de noi. Doamne, miluiește.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 15.03.2015 at 15:11:56. |
|