Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Nu mint. Augustin este eretic. Și am dovedit asta. Dar tu nu poți dovedi că Augustin nu este eretic. Pentru că este eretic cu adevărat.
P.S.: Ce am răspuns la Lucian008, e valabil și pentru GMihai. Nu am nevoie de susținerea nimănui. Știu ce am cercetat și ce am găsit. Iar Sfântul Maxim Mărturisitorul era singur împotriva întregii Biserici Creștine. Din Apus și din Răsărit. Care era căzută în erezie monotelită. Toată Biserica era eretică.
Și nu s-a temut. Era el singur și doi ucenici ai lui. Și a stat împotriva Bisericii, peste 40 de ani. Și a scris și a vorbit și a expus Adevărul față de erezie. A fost exilat de 8 ori, condamnat ca eretic, chismatic, anatematizat, exilat de 3 ori, și el și din exil scria și vorbea.
Și... a biruit :) Pentru că Biruitorul era cu el. Așa că stai liniștit, Mihaiță franco-latinule, mulțumesc că-mi porți de grijă, dar mă descurc și fără tine. Crede-mă.
|
Măi Emiliane, omule, tu nu vezi că ai ajuns să te compari cu Sf. Maxim ? Îl înjuri pe unul dintre cei mai mari sfinți și te crezi un altul. Pe bune, ar trebui să iei aminte la sfaturile care ți s-au dat deja aici pe forum, de mai mulți utilizatori, și să mergi să consulți un psihiatru. Pentru binele tău.