View Single Post
Vechi 15.03.2015, 23:38:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
2. Dar erezia monotelită era și în apus, gândește logic, frățior, altfel, nu aduna Sfântul Martin, Patriarhul Romei, sinodul de la Lateran în 649, să combată erezia monotelită, dacă nu exista erezia monotelită în apus, logic, nu? Fi mai atent, te rog.
Vad ca repeti acelasi lucru, desi ti-am raspuns. Tu spui ca doar sf. Maxim era, dar ti-am zis ca si sf. Martin a fost prigonit tot atunci. Sfantul Martin aduna Sinodul ca sa se opuna Constantinopolului, altfel cu cine il aduna daca toti din Vest erau in erezie? Ar fi iesit ca erezia e adevarata, daca toti marturiseau asta. Ei s-au opus Constantinopolului. Iar in Constantinopol imparatul era pentru aceasta erezie, el i-a si prigonit. Ma indoiesc ca toti din Constantinopol erau in favoarea ereziei.
In legatura cu sfintii, ti-am spus ca mia multi sfinti au avut si greseli in invatatura. Ti-am scris de Sf. Grigorie, cauta si tu daca nu-ti convine articolul dat.
Problema ta (pe care ti-am scris-o si cand aveai vechiul nick) este ca ai cazut in mandrie si incepi sa o iei spre dreapta. In partea opusa a ereziei si ecumenismului nu se tot ortodoxie, ci alunecarea de-a dreapta, ravna fara cunostinte. Iar acestia cad si ei, cum au fost stilistii. Din mandrie te bazezi doar pe ce gandesti tu, nu asculti pe nimeni, nici chiar ce spune Biserica. Smereste-te si vei vedea totul clar. Dar cu adevarat, nu doar din vorbe. Pentru ca exista si o falsa smerenie, cei care o au se lauda tot timpul ca sunt pacatosi, ca sfintii. Dar asta e tot o lauda.