View Single Post
Vechi 16.03.2015, 00:34:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Din cate inteleg eu prin acest post, si dupa parerea multora din biserica noastra, nici un catolic nu se mantuieste. Dar ce vina are el prin faptul ca Il cinsteste pe Hristos intr-o forma catolica, se uita Hristos la ritualuri? Poti fi un betiv, un violent si etc, dar daca esti ortodox esti gata in ceruri, dar o batrana catolica fidela bisericii care nu pierde nimic si ii aproape de Dumnezeu?
Pentru ca ecumenismul a adus cu el invatatura protestanta unii cred dogma protestanta "Sola Fide", adica ar conta doar credinta. De aceea spun ca si altii cred, deci sunt la fel ca ortodocsii. Nici macar catolicii nu au aceasta dogma. E o dogma gresita, pentru ca si dreptii dinainte credeau si tot nu se mantuiau.
Invatatura ortodoxa este ca Hristos a adus harul, deci Botezul si Sfintele Taine. De aceea nu se pot mantui cei din afara Bisericii, pentru ca nu au har si Sfinte Taine. Nu pentru ca ar fi toti rai. Hristos a intemeiat Biserica pentru toti oamenii de pe pamant, nu doar pentru ortodocsi.
Domnul stie ce este in inimile oamenilor si stie si ce se intampla in viitor. Orice om care merita sa afle adevarul este luminat de Domnul. Nu exista unii nu pot stii, ca si cum Domnul nu ar putea sa il ajute pe fiecare sa stie. Doar ca, probabil, nu afla adevarul pentru ca s-ar opune, iar Domnul stie ce ar face fiecare. E mai bine sa nu stie, decat sa stie si sa se opuna adevarului, are pedeapsa mult mai mare. Vedem chiar si pe forum atei sau din alte culte, care desi afla adevarul de la ortodocsi nu vin in adevarul, raman tot asa. Cunoasterea nu inseamna automat acceptarea adevarului.
E gresit ce spui, ca toti ortodcsii se mantuiesc, bineinteles ca in furnctie de fapte. E necesar, harul, dreapta credinta si faptele, citeste din catehism.