Alin B., ești ERETIC. Te acuz de erezia ecumenismului. Pan-erezia secolului 21. Și cea mai mare erezie a tuturor timpurilor.
Alin B., nu înțelegi că franco-latinii alias "romano-catolicii", NU SUNT ÎN BISERICĂ.
"Biserica" franco-latinilor - "romano-catolicilor", NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
Extra Ecclesiam nulla salus. - Sf. Ciprian al Cartaginei.
Adică:
ÎNAFARA BISERICII NU EXISTĂ MÂNTUIRE.
Cine este Biserica ? Cine este creștinismul ?
"Biserica" lutheranilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" calvinilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" zwingliniștilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" metodiștilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" baptiștilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" panticostalilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" adventiștilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" martorilor iehoviști, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" nazarinenilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
"Biserica" franco-latinilor, NU ESTE Biserică, nu este BISERICA. Este erezie, erezii.
BISERICA este azi, ORTODOXIA. Biserica Adevărată, a Adevărului, Mirelui Hristos.
Biserica Ortodoxă, este UNICUL și SINGURUL CREȘTINISM, care mai există pe pământ. Creștinismul nu mai există în altă parte, decât în Ortodoxie.
Alte creștinismuri, nu este Biserica, nu este și nu aduce harul, Duhul Sfânt și mântuirea.
Ortodoxia, este Biserica lui Hristos, Mireasa cea Vie, pură, neprihănită, apostolică pe linie continuă, neîntreruptă de erezii, dătătoare de îndumnezeire, din HARUL ȘI ENERGIILE NECREATE.
Doar ORTODOXIA este dătătoare de MÂNTUIRE, de viață veșnică, de Împărăția Cerurilor !
Alte adunări de oameni, ce se numesc denominațiuni și culte, confesiuni, creștin, NU SUNT CREȘTINE, ele nu sunt în Creștinism, ele sunt ca "Simon Magul", din Biblie, mincinoși, care își închipuie, își imaginează, sub auspiciile și asalturile demonilor, că au har și mântuire.
Părintele Rafail Noica:
Spune Hristos: și alte oi am, care nu sunt din staulul acesta, și pre acelea trebuie să le aduc. Acestea sunt în puterea lui Dumnezeu. Vedem că un Apus, care de 1000 de ani că n-a mai cunoscut Biserică, de când Roma s-a despărțit de Biserică, și a căzut în ereziile, socotesc eu, cele mai cumplite din istorie. Am văzut pe pielea mea cum Apusul a suferit din aceaste erezii, în mii de feluri: am văzut în literatură, am văzut în toată cultura apuseană, am văzut-o în politică, am văzut-o în toate lucrurile cu care am avut noi de-a face.
Dar, când zic că ortodoxia este firea omului, multora dintre voi o să vă fie greu să înțelegeți această. Eu am trăit-o (iarăși v zic) tot pe pielea mea, că am tot căutat, cât am fost în protestantism, și intrând înapoi în Biserică, revenind la Biserică, după prima spovedanie și împărtășanie, a început în mine să trăiască o viată și să-mi dezvăluie niște lucruri de unde am înțeles că numai în mediul acesta poate înflori ceva duhovnicesc în om. Acesta este pământul în care pot trăi plantele acestea, sufletele, pământul pe care toți îl caută, drept sau strâmb.
Ortodoxia este răspunsul tuturor căutărilor omului, prin care ne găsim identitatea. Ce este omul? Identitatea pe care ne-a arătat-o Hristos; dacă Dumnezeu a trebuit să se întrupeze și, prin cinstit sângele Lui să ne descopere
ce este omul, apoi trebuie să băgăm de seamă să nu pierdem ortodoxia. A fi ortodox înseamnă a iubi lumea întreagă, tot cosmosul, Universul, tot ce a zidit Dumnezeu, cu dumnezeiască dragoste, până și pe vrăjmași. Nu ne încumetăm, la nivel ascetic, să-i iubim pe draci sau așa ceva, asta fac doar pustnicii, fiindcă sunt prea puternici față de noi, și riscăm să cădem în plasele lor, așa cum a suferit din căderea în plasele lor Sfântul Paisie Aghioritul. Foarte interesante experiențe ne-a dezvlui el (las carte să ne spună mai departe), insă în nevoința noastră ne limităm la lucruri mai pe măsură noastră. Cu harul lui Dumnezeu, sfinții ajung la măsura, unde, cum zice Sfântul Siluan Athonitul: Sfinții înconjoară și Iadul cu dragostea lor. E o dragoste ne-silnică, care nu silește pe cei care vor pierzania, ca "fiul pierzaniei", cum zice Hristos despre Iuda Iscarioteanul. Nu-i silește să iasă dintre acea pierzanie. I-ar dori cu prețul jertfei, i-ar dori mântuiți, dar nu-i obligă."
Sfântul Sofronie Saharov: Un Ortodox a fost în istorie, și pe Acela l-au răstignit.
Homiakov: Omul din Biserică nu poate judeca în afara Bisericii. Tot ce lucrează Dumnezeu în afara Bisericii este subiect de iconomie dumnezeiască.
Recomand articolele:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/
http://www.apologeticum.ro/2011/07/m...pot-fi-sfinti/
http://poruncaiubirii.agaton.ro/arti...ricii-ortodoxe