Citat:
În prealabil postat de nectarios
Pe de-o parte sustii la afirmatiile mele ca sunt teleogumene din cauza cu nu sunt citate ale Sinoadelor Ecumenice, in numar de 7, iar pe de alta parte cand iti cer sa demonstrezi ceva ce tu sustii conform careia Augustin este eretic dovedit de Sinoadele Ecumenice, dai inapoi. Nu ti se pare ca te contrazici pe tine? Imi pare rau ca nu am cu cine discuta, eu ti-am aratat pe scurt ce am gasit bun la Augustin cu citari, tu ai vorbit de la tine. No Comment!
|
Nectarios, afirmațiile tale sunt teologumene, atâta vreme cât nu sunt tratate dogmatic, așa cum am făcut eu, tratând dogmatic. Teologumene, fiind idei, opinii, păreri, nuanțe, exprimări, atitudini, propuneri, etc. Dar când este dovedit dogmatic, se poate înainta dovada, pe ordinea de zi a dezbaterilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din țara respectivă, poate toate țările ortodoxe, la ce amploare se ridică cunoașterea; pentru a se lua hotărârile cele mântuitoare, pentru turma lui Hristos; respectiv, hotărârile de a scoate din calendare un eretic.
Augustin nu a intrat în dezbaterea celor 9 (nu 7) Sfinte Sinoade Ecumenice, pentru că repet, pe atunci nu se cunoaștea întreaga operă a lui, Migne nu era alcătuit complet, cu cele 500.000 de pagini de scrieri ale Sfinților Părinți.
Susțin și dovedesc, precum demonstrez la începutul acestui topic că Augustin ESTE ERETIC, de aceea este numit fericit și nu sfânt, el nefiind sfânt, chiar dacă are și învățături bune (morale), nu aduce nimic nou, ci chiar pune temeliile scolasticii, acelei teologii apusene, ca o cameră goală, rece, întunecată și umedă de fier.
Nu mă pot contrazice pe mine, din moment ce demonstrez dogmatic, că are erezii; erezii contra cărora au scris Sfinții Părinți, aplicate lui, indirect, ca o ideologie, venită din curenturile lansate de el, de Augustin și ereticul Origen, circulate în Apus, ideologii scolastice, eretice, care au dus în final, cu ajutorul barbarilor franci, la scoaterea Apusului din Biserica Creștină, fiind propice pentru ei, scolastica, ei nici cateheți nefiind, ci luptători și oameni politici, "dezbină și cucerește", etc. În fine, multe de zis. Dar deviem prea mult, și nu vreau. Deci demonstrez și patristic, precum ai citit, firesc, altfel n-ai vorbi, la începutul acestui topic.
Dacă nu ai cu cine discuta, te rog nu mai posta aici.
Mulțumesc că mi-ai arătat pe scurt ce ai găsit bun la Augustin, știu și eu, am citit mult din Augustin, dar pentru cele 8 erezii cunoscute și arătate, demonstrate, mi-au lăsat un gust amar toate învățăturile lui Augustin "bune", împlinindu-se cuvântul din Biblie:
"O muscă moartă strică amestecul de untdelemn al celui ce pregătește miresme;
puțină nebunie strică prețul la multă înțelepciune." - Ecclesiasticul 10, 1.
Alin B., tu fiind în erezia ecumenistă, ești orb; condus de demon surd și mut; care nu iasă decât cu post și rugăciune; spor la "terapie" pamfletară, pe mai departe, eu n-am s-o gust, sunt destins, nu sunt stresat, să am nevoie de glume; sunt anti glume de prost gust, și sunt pro trezire, realizare, conștiență, hotărâri, pentru mântuire, cu care sincer, nu-mi permit să glumesc și să mă joc. Și să știi că citesc intens, ce scriu alții, dar la pamflete, îmi sar ochii de pe ele, ca mingea de ping-pong, nu știu de ce :) citesc, când învăț de la cineva lucruri noi și frumoase, și citesc când e scris cu bun simț și ajut, tot în bun simț, cu puțină rugăciune către Maica Domnului și Sfinți, să pună puțin har în mintea mea, să pot scrie creștinește. Fă și tu la fel, fiindcă, știu că nu crezi, dar tu ești cel care întinde coarda arcului pe forum, de 8 ani, în loc să-ți faci o familie, sau să te călugărești. Coarda, adică viața ta în Hristos, la un moment dat se va rupe. Poate e deja ruptă, Dumnezeu să te aibă-n paza și mila Lui cea mare.