View Single Post
Vechi 26.03.2015, 19:02:07
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Fallen, unele sunt si mai usor adaptabile la situatii diferite.

Patesc si eu ca dupa o saptamana crunta cu stat pest program la lucru sa ajung acasa si sambata efectiv sa nu mai am chef de nimic. Dar de obicei ma ridic la un moment dat, dau drumu la muzica si ma pun pe treaba si ma trezesc ca apartamentul incepe sa arate altfel, vasele nespalate se mputineaza si eu fac treaba dansand de multe ori. Am gasit acea metoda de a face ceva ce nu am chef care ma pune in miscare; in cazul meu curatenie,spalat etc. pe muzica.

Alteori ies dimineata la o plimbare/alergare si cand ajung inapoi, deja m-as apuca de toate odata.

Cauta ceva care sa iti dea energia accea care lipseste; inearca diferite modalitati si fa ca treaba ce trebuie facuta prin casa sa devina distractiva.
Si, ia-ti macar cate 1-2 ore pentru tine in weekend, macar din cand in cand, ore in care sa iesi afara, la aer sau sa faci ceva pentru tine, ceva care te relaxeaza si pune-te sa dormi devreme seara; dimineata s-ar putea sa te trezesti mult mai odihnita si poate chiar sate trezesi mai devreme fara sa ai nevoie de ceas desteptator.
Inventeaza retete cand nu ai de toate in casa si vrei sa economisesti niste bani; nu arunca mancarea; se pot "recicla" unele mancaruri. Make it fun. It is posible :D
Sa stiti ca de la o vreme, de cand a venit primavara, ma trezesc fara desteptator, decum se lumineaza, cand e senin pe la 6,30...mai aud si pasarelele, am auzit si niste ciori intr-o dimineata :)...( din pacate la noua locuinta ma tem ca se aud mai mult masini si tramvaie, desi nu e o artera principala...). De obicei am mai multa energie dimineata, mi-e mai usor sa fac anumite treburi, decat seara, de ex sa spal vase.
Sambata in schimb e cam deprimant cand faci bilantul dupa o saptamana de lucru, nu imi raman vase nespalate, dar trebuie aruncat mancarea care nu s-a mancat ( si nu s-a aruncat mai devreme din frigider tocmai pt ca nu era timp de spalat cratiti), nu prea mai am ce recicla pt ca de la o vreme chiar imi e sila, apoi trebuie facuta alta, daca ai cu ce, daca nu trebuie mers la piata, cumparat si apucat de gatit mai tarziu, pe la 11-12, apoi candtermini de facut curatenie, si cand zici ca esti gata, vine timpul sa pui masa, apoi sa strangi masa, sa speli iar vase, samd.... ca ajunsesem sa fiu invidioasa pe cei care cand veneam eu de la piata si urma sa ma apuc de gatit, ei deja isi faceau curatenie, erau la geamuri, ba una chiar era cu prosopul in cap, isi facuse baie :).... . Din fericire duminica imi ramane libera de obicei, doar daca nu cumva sambata am avut de facut ceva in deplasare ( respectiv la noua locuinta sa-l ajut pe el). Sau se mai intampla sa constatam ca ce-am facut sambata ori nu ne ajunge, ori nu ne place, si sa trebuiasca sa mai facem o tura si duminica...ce bine era daca erau toti barbatii postitori, ca cei de pe forum :) , sa vrea doar cartofi fierti si paine cu apa,dupa ora 3, dar din pacate majoritatea nu sunt ...
Cu gresia si faianta, sincer e mult mai bine si mai usor ( de curatat) decat fara...si cu cat e mai mare suprafata de lucru ( bine, sa nu exageram :)) e mai usor de curatat ca nu e aglomeratie de obiecte pe m. patrat...intr-adevar ar putea fi o placere sa faci curatenie, cata vreme nu apare aglomeratia si nu incep sa se degradeze toate ( de ex in baie au pus pe pereti chit de rosturi alb, si ala nu va ramane asa forever, orice i-am face....); insa din cate am vazut in toate casele cu copii mici....tot ajung sa te copleseasca, la un moment dat...depinde acum si cat esti de silitoare, ca unora poate chiar nici nu le pasa prea mult...( cand cautam apartament, una care vindea, statea in 2 camere, nu prea mare, cu barbatul, copilul si parintii, si incerca sa ne convinga ca nu conteaza marimea apartamentului, ca copilul tot vrea mai mult afara, in parc, la mare, etc :))...si intr-adevar, te simti mult mai bine cand vezi ca ai terminat si totul arata minunat...ca dupa travaliu cand iti vezi copilul, cum zice parintelle :) ( bine nu se refera cand faci curatenie, ci cand postesti, cand mergi in pelerinaje, etc, adica la ascensiuni spirituale :))...
Reply With Quote