View Single Post
Vechi 27.03.2015, 09:48:28
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Mântuitorul pentru a scoate în evidenă câteva lucruri importante (amintite spre finalul naraiunii), aa cum dă amănunte Iosefus Flavius (Discursul lui Iosefus catre greci cu privire la Hades) sunt o serie de inadvertene printre care i aceasta. Cum ar putea un suflet care în concepia deformată vremii i în concepia ortodoxă are o esenă nematerială, eterică, să strige, să înmoaie degetul, etc.?
De fapt, dacă citeti cu atenie povestirea, Mântuitorul nici nu a folosit cuvântul suflet.
Acel suflet strigă și înmoaie degetul, pentru că acel suflet este întrun trup, iar împreună alcătuiesc un OM, căruia om, i se spune suflet.

Mântuitorul A FOLOSIT cuvântul suflet. Fi mai atent când cercetezi Biblia, uite aici:

"Și a zis omului care avea mâna uscată: Ridică-te în mijloc! Și a zis lor: Se cuvine, sâmbăta, a face bine sau a face rău, a mântui un suflet sau a-l pierde? Dar ei tăceau; - Marcu 3, 3-4.

Observi din Marcu 3, 3-4 ? Ce observi ?

Că prima dată este numit cu cuvântul OM, cel bolnav ce avea mâna uscată, apoi aceluiași OM, Mântuitorul îi spune SUFLET.

Deci e clar, suflete? Oamenilor li se spuneau suflet, suflete, la alcătuirea sufletului cu trupul, ca să scoată în evidență partea imaterială, care contează cu adevărat. Cum și aerul este imaterial și contează cu adevărat pentru trup, la fel și sufletul, care primește formele de exprimare, ca să-i arate valoarea și importanța, în alcătuirea omului.

Același episod îl avem la, Luca, capitolul 6:

"Însă El știa gândurile lor și a zis omului care avea mâna uscată: Scoală-te și stai la mijloc. El s-a sculat și a stat. Atunci Iisus a zis către ei: Vă întreb pe voi, ce se cade sâmbăta: a face bine sau a face rău? A scăpa un suflet sau a-l pierde?" - Luca 6, 8-9.

Înțelegi acum ?

Mânca-te-ar Raiul să te mănânce, cât timp vei mai sta în înșelări ? Oare cât timp ?

Mă tot întreb, de ce acceptă oamenii înșelările ???

Refuzi sistematic să îmi răspunzi la posturile mele, nu vrei, mă eviți intenționat pentru că știi că nu mă poți birui. Nu ai cum și nu mă poți înfrânge.

"Cu noi este Dumnezeu, înțelegi neamuri și vă plecați, căci cu noi este Dumnezeu. Poporul a văzut lumină mare, căci cu noi este Dumnezeu."

Hai, Centesimus, te aștept acasă, în sânul cald și bun al Bisericii Creștine, azi rămasă singură, ortodoxia...

Frumoasa Mireasă a lui Hristos, Ortodoxia. Iată, te chem: vino acasă. Și prin tine, pe orice cititor neortodox, care citește: te chem, vino acasă !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.03.2015 at 12:40:25.
Reply With Quote