View Single Post
Vechi 07.04.2015, 00:16:48
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dumnezeu este unul singur in fiinta dar in trei ipostaze , persoane :Tatal ,Fiul si Sfantul Duh .
Persoana Fiului lui Dumnezeu ,si numai ea ,s-a intrupat , a luat alaturi de firea dumnezeiasca ,care o avea din eternitate ,si fire omeneasca .
Aceasta fire a devenit proprie si inseparabila persoanei Fiului , fara insa a ii reduce in vreun fel dumnezeirea . Acest lucru s-a intamplat la un moment anume de timp ,in istorie ,prin nasterea dupa trup ,a Fiului lui Dumnezeu cel etern. Cel care a fost intre noi, a mancat cu noi , a suferit pe cruce este acelasi si om si Fiu al lui Dumnezeu .
Cuiele au intrat in om,caci Dumnezeu este fara de margini,si nu poate fi strapuns , dar de suferit a suferit persoana a doau a treimii , Fiul lui Dumnezeu .
Nu exista o alta persoana care a suferit ,nu a suferit doar trupul ,a suferit persoana , Fiul lui Dumnezeu , dumnezeu din eternitate si om la implinirea vremii .
Cine spune ca nu a suferit Fiul lui Dumnezeu inseamna ca nu admite ca El s-a intrupat.
Iar cine spune ca Dumnezeu in fiinta sa nemarginita poate fi atarnat pe un lemn , fara a fi intrupat , inseamna ca face zadarnica intruparea ,caci rastignirea s-ar fi putut face si fara trup ,undeva ,intr-o dimensiune spirituala .
Ioan 14:
"
7. Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut.
8. Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl și ne este de ajuns.
9. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl?
10. Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui.
11. Credeți Mie că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl întru Mine, iar de nu, credeți-Mă pentru lucrările acestea."

Fiul spune ca Tatal era intru El. Si spune ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal.

Daca ceea ce spui tu e adevarat nu ar trebui sa se contrazica cu spusele Mantuitorului...
Reply With Quote