![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" 7. Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut. 8. Filip I-a zis: Doamne, arată-ne nouă pe Tatăl și ne este de ajuns. 9. Iisus i-a zis: De atâta vreme sunt cu voi și nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu: Arată-ne pe Tatăl? 10. Nu crezi tu că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl este întru Mine? Cuvintele pe care vi le spun nu le vorbesc de la Mine, ci Tatăl - Care rămâne întru Mine - face lucrările Lui. 11. Credeți Mie că Eu sunt întru Tatăl și Tatăl întru Mine, iar de nu, credeți-Mă pentru lucrările acestea." Fiul spune ca Tatal era intru El. Si spune ca cine L-a vazut pe El L-a vazut pe Tatal. Daca ceea ce spui tu e adevarat nu ar trebui sa se contrazica cu spusele Mantuitorului... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu nu poate fi vazut de oameni . Prin intruparea Fiului lui Dumnezeu, "dumnezeu adevarat din dumnezeu adevarat" , noi am putut vedea cu ochii fizici pe insusi Fiul lui Dumnezeu si nu un simplu om ,asa cum se spune si in versetele citate de tine :"Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl" Nu am vazut corpul lui Dumnezeu , ci corpul Fiului lui Dumnezeu ,cel de o fiinta (dumnezeiasca) cu Tatal . Deci negresit am vazut pe Dumnezeu,vazand pe Fiul sau,Iisus Hristos ,caci nu am vazut un corp miscandu-se animat de vreo forta straina , ci pe Fiul lui Dumnezeu intrupat ca om Suferinta Fiului a fost reala,dar dupa trup si nu dupa dumnezeire , si nu Tatal a fost rastignit ,ci Fiul . Last edited by iustin10; 07.04.2015 at 00:44:14. |
|
|||
|
|||
![]()
Vorbesti tampenii.
Stiu ca Dumnezeu e unul! Dar nu sunt eu cel care il disec in persoane si spun care ce cum a suferit, ce a facut. Vorbesti de parca ai fi din Sfanta Treime, si uite Iisus te contrazice, daca nu citesti scriptura... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El striga catre el insusi? Se vede clar de aici ca Fiul a fost rastignit si nu Tatal. |
|
|||
|
|||
![]()
Se refera la un anumit psalm. Dar acum e tarziu
Noapte buna. |
|
|||
|
|||
![]()
În acest verset Mântuitorul se referă la slava, energie, lumina necreată pe care o pot vedea sfinții care au ajuns la îndumnezeire prin har. Persoanele Sfintei Treimi au aceeași ființă, însă au și aceeași energie, aceeași slavă. De aceea spune că "Cel ce M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl"! Despre Apostolii Petru, Ioan și Iacov știm sigur că au văzut lumina necreată pe Muntele Tabor. Însă nu putem spune că ceilalți Apostoli nu au văzut lumina necreată în chip tainic și personal. Despre Apostolul Pavel avem de asemenea mărturie că a văzut această lumină necreată pe drumul Damascului și a auzit glasul Mântuitorului.
Last edited by Capy; 07.04.2015 at 21:07:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caci omul care il vedem in fata ,este chiar Fiul lui Dumnezeu ,de-o fiinta cu Tatal. Acesta mi se pare marele miracol,ca Dumnezeu s-a aratat in trup . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mântuitorul spune: "Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu" (Matei 5, 8). Iar Sfântul Grigorie Palama dă cea mai inteligibilă explicație spunând că: "Dumnezeu este numit lumină nu după esența Sa, ci după energia Sa". Last edited by Capy; 07.04.2015 at 21:51:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar si tu ,primul citat care mi l-ai dat , a fost acesta : "De atat vreme sunt cu voi Filipe,si nu M-ai cunoscut" Deci nu mi -ai trimis ceva abstract,ci mi-ai dat acest citat simplu si miraculos pentru a arata prezenta lui Dumnezeu intre noi. E adevarat ca vederea ochilor nu e suficienta , ca si apostolii nu au inteles dumnezeirea Invatatorului decat cand s-a revarsat Duhul peste ei,desi cu ochii il vazusera tot timpul. Tu vorbesti de o problema teologica ,cum sa il cunoastem azi pe Dumnezeu si in ce masura e posibila aceasta cunoastere .Eu insa nu ma refer la chestii atat de inalte . Doar admir ca Dumnezeu a venit in trup si ca a suferit de dragul nostru . Orotodoxia mi se pare utila si logica ,o completare minunata a credintei. Dar admiratia fata de Hristos,imi provoaca o bucurie reala , ca unui coopil , caci e ceva pentru mintea mea, mai concret asa , dar cu toate astea plin de miracole. Se refera la chestii vazute,la intamplari si oameni reali,si dintr-o data ,explodeaza miracolul ,din mijlocul acestor intamplari reale ,si ulterior se dezvaluie si sensul . Eu nu filozofez despre natura lui Dumnezeu ,ci doar ma minunez de lucrarea Sa . |
|
|||
|
|||
![]()
Iustin frate, admirabile cuvintele tale. Iti multumesc.
|
|