View Single Post
Vechi 18.04.2015, 00:07:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Pentru ca stiu ca uriasa maretie a Liturgiei Tridentine, bizantine, gallice, copte, etc., acuzata stupid de Luther si alti ciudati de "fast" are aceeasi functie ca si ritualurile din lumea vie.
Stiu, e tarziu, sunt emotionat, pentru ca aproape imi pun sufletul si credintele intime pe tava, casa ma intelgeti odata, si nu ma exprim foarte coerent.
O singura data am luat Comuniunea, si pur si simplu nu m-a atras ideea. Nu prea merg la biserica, dar nu din lene, ci pentru un motiv foarte simplu: exista, pentru mine, ceva mult mai grandios si mai sigur decat ce se petrece intr-un asezamant religios; ritualul din biserica fiind doar o copie palida a ce se intampla in Univers..
Uite,in fraze successive ai aratat respect fata de Liturghie, dar si respingerea fata de ritual .Deci samanta buna exista . Cu timpul vei ajunge poate sa apreciezi si ritualul ,sau poate nu . Important e sa nu iti pierzi nici o clipa increderea in Dumnezeu .
Dumnezeu cel adevarat e in inima , caci daca ai merge in lacasul Bisericii si te ai gandi la univers,mai bine sa ramai in natura
E vorba doar de stadiul tau actual ,la care e bine sa cauti explicatiile ,dar si sa le accepti ,si sa ai toata increderea in Dumnezeu
Chiar daca toti te ar parasi in jur,El nu te va parasi niciodata .
Calea se mai poate descoperi si mai tarziu ,dar pentru increderea in Dumnezeu nu trebuie sa pierdem nici macar o clipa

Last edited by iustin10; 18.04.2015 at 00:10:07.
Reply With Quote