View Single Post
Vechi 18.04.2015, 00:21:45
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Eu asa cred, nefortat, necumparat, de nimeni.
Ce sa fac, daca judec determinist cele ce tin de credinta? Spune tu antidotul, daca il ai.
Poate ca a sunat ciudat postarea mea anterioara in care iti ceream sa renunti la protest, adica la ceea ce crezi tu.

Eu nu cred ca poti sa judeci "cele ce tin de credinta" in mod determinist. Pentru mine credinta este ... o sursa de cunoastere (daca nu chiar singura, tinand cont ca credinta are ca efect nu numai cunoasterea ci si improprierea ei de catre om).

In momentul in care cauti un "eveniment" care sa explice un alt eveniment atunci e OK, dar sa cercetezi un eveniment care sa cauzeze ceva "ce tine de credinta" este cam acelasi lucru cu negarea lui Dumnezeu. Dar tu crezi, totusi, in Dumnezeu?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote