Citat:
În prealabil postat de catalin2
E exact invers, nu eu imi dau cu parerea, ci tu (si cei doi care au mai scris pe aici, AlinB si Barsaumas). In ortodoxie nu e bine sa ne dam cu parerea cu privire la invatatura si nici nu avem nevoie, exista deja invatatura (cea cunoscuta). In protestantism e aceasta practica, pentru ca ei talcuiesc singuri.
|
Ba exact asta faci, ca n-ai decenta sa recunosti, e partea a doua.
Faci colaj de citate si le inhami la caruta ta cu roti
patrate.
Citat:
Mai spui ca nu decidem noi cine intra in Rai, e adevarat, dar tocmai cei ce isi dau cu pararea spun cine intra, pe baza unui singur lucru, ca asa cred ei si asa gandesc ei.
Practic se pun ei in locul Judecatorului si hotarasc cine intra, ii mai si balacaresc pe cei ce nu-s de acord cu logica lor.
|
Nu geniule, nimeni n-a bagat mana in foc pentru manturea lor, dar tu esti gata sa bagi mana in foc pentru pierzarea lor, asta e problema.
Felicitari, te comporti ca un sectar desavarsit, chiar si atunci cand e dat de gol ca greseste, paseza greseala lui in carca celor care l-au dat de gol.
Citat:
Dar Domnul hotaraste asta, nu noi, iar Domnul ne-a transmis totul prin invatatura revelata. IN niciun caz dupa mintea noastra si ce credem noi, tot ce stim este din invatatura revelata, cu privire la tot. Un ortodox cauta intotdeauna sa vada ce spune Biserica, invatatura si sfintii, nu isi da el cu parerea cu privire la ce nu ar trebui sa-si dea.
|
Aha, tot text de
sectar, nu eu zic de la mine din burta, Sf. Scriptura zice ca asta trebuie sa credeti si voi, ca icoanele sunt idoli, ca trebuie sa tineti sabatul,
ca aia care mor pentru Hristos predat dupa alta norma decat cea ortodoxa infunda cu sigurnta Iadul, ca asta nu li se considera virtute ci pacat.
Citat:
Mai spui ca ajutorarea celorlalti este treaba noastra, nu aceste lucruri. De fapt ambele, pentru ca si credinta si practica sunt importante. Ar insemna ca n-ar trebui sa ne intereseze crezul si tot ce tine de credinta, doar sa facem fapte bune, asta e pietism.
|
Citat:
Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?
Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea
Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
Vedeți dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credință.
Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.
|
Citat:
Chiar si la inceput se facea o cateheza serioasa a celui ce voia sa intre in Biserica.
|
Se facea, acum nu se mai face ca nu mai e nevoie, botezul ortodox de mic copil si rugaciunile dupa moarte ale preotului pentru 50lei/5min si masa de dupa pentru rubedenii sunt de ajuns.
Asta e noul catehism.