Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Spunem aici pe forum ca sa se teama aia din Kenya. E buna ideea.
Crezi ca ai vreo vina in faptul ca exista oameni pe pamantul asta care habar nu au de ortodoxie ? Sau ai facut tot ce depinde de tine ca sa-i ajuti si acum poti sta linistit si poti cantari mantuirea fiecaruia ?
Si daca ai vreo vina atunci cu ce esti mai breaz decat un eretic ? Doar pentru ca stii teorie ? Ai invatat sa repeti ce au spus sfintii ? De ce nu repeti ce au facut sfintii ?
|
Frate Iuliu, aici pe forum vorbim pentru români, sau kenyenii ce vorbesc română, că sunt destui prin România.
Nu vorbim pentru israeliți, sau sirieni, sau alții.
Crede-mă, că numai triburile din Amazon, fără civilizație, nu știu că pe pământ există creștinism. Deși mă îndoiesc, că nu le-au aruncat nimeni din avion niște Sfinte Cruci, față de care să-și pună întrebări, să plece să cerceteze, să caute, cum, unde, de ce, când,
Dar problema unde apare? Acolo unde omul -nu vrea-, să audă de creștinism și să-l cunoască. Că dacă ar vrea, ar cerceta și ar începe să se întrebe: ce-i cu creștinismul ăsta? De ce sunt mai multe denominațiuni? Care-i diferența? Ce spun unii și ce spun alții? Ce au făcut prin istorie? De ce au făcut așa? Creștinii adevărați fac așa, sau ei au ucis oameni, fiindcă erau părăsiți de Dumnezeu, deși se numeau creștini?
Și alte întrebări sincere, și curate.
Cum am făcut și eu.
Și Dumnezeu răspunde și ajută. Prin cărți, prin duhovnic, prin mici semne, prin pronia lui, purtarea Lui de grijă.
Da, Iuliu, sincer, mă lupt, să fac cât mai mult. Să fac cât mai mult, din ce depinde de mine, fizic, stau cu oamenii de vorbă, oricât e nevoie, le dedic din timpul meu, cu răbdare și atenție, sau îi ajut material, sau nematerial, cu ce pot, cu ce îmi dă Dumnezeu să pot. Nu am nimic, și nu pot nimic, nu am cu ce să mă laud, decât cu slăbiciunile.
Dar da, mă lupt, mă silesc, să fac, cât ține de mine, fă și tu la fel. Gândește și făptuiește cât mai mult pentru mântuirea ta și mântuirea aproapelui tău, cu sprijin, cu ajutor, în tot ce poți, în tot ce vezi că poate fi ajutat.
Da, să luptăm, să ne silim, să facem ce au făcut sfinții. Inclusiv în teorie, sfinții, au făcut minuni, fără să-și dea seama. Să nu căutăm să facem minuni, să căutăm să iubim, să ne jertfim, să ne pese, să ne rugăm, să ascultăm suspinul inimii aproapelui, să plângem pentru el, fără să ne vadă, să suspinăm cu dor nestins după el, să îi dăruim, orice putem, fie un zâmbet, o vorbă bună, chiar dacă uneori se va irita, știe și simte, că îi spunem cu iubire și vrem să-l ajutăm.
Domnul Dumnezeu să ne ajute să biruim.
Slavă Domnului pentru toate.