![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Scriind 'ereticii nu se mantuiesc" ai aruncat o nota personala.iar incepem sa cautam care sunt eretici si care nu.De parca stim noi ce e in suyfletul fiecaruia Ereziile nu mantuiesc,cred ca ar fi mai correct ,caci erezia o poti vedea si cuantifica,dar omul e un dat prea complex si in evolutie |
|
|||
|
|||
![]()
Sau am gasit,si mai corect : "Bai ereticule,tu nu te mantuiesti atata vreme cat ramai eretic ! "
|
|
||||
|
||||
![]()
Iuliu,
Ceea ce este în sufletul fiecăruia se vede prin faptele lui, se aude din gura lui, catolicii care rostesc și azi, crezul cu filioqve, și cred în purgatoriu, primatul papal, maria imaculata, și altele. budiștii, hindușii, musulmanii, ateii, evreii, păgânii... Totul se vede, se veștește, se arată. Ce rost are să ne ascundem, să ne eschivăm? Compromisuri? Hristos nu face compromisuri. Altfel, nu ar fi lăsat Sfinți Apostoli, și învățături stabilite fixate, verbal și scris, în Biblie, și explicate de Sfinții Părinți. Când spunem "ereziile nu mântuie", cumva spunem: ei lasă, că trăirile din inima omului, îl vor mântui, că arată nevinovăție și sinceritate. Ori acestea, lipsite de Hristos, nu pot mântui. Și iată înșelarea. De aici, la ecumenism, mai e doar un pas. Adică doar un pas la desființarea creștinismului. Ăsta este scopul ultim al ecumenismului, desființarea creștinismului, slăbănogirea credinței, iremediabil. Spunem "ereticii nu se mântuiesc", pentru că practicile lor, din credințele lor stricate, nu pot mântui, sunt lipsite de Hristos, sunt înafara Bisericii, înafara Sfinților Părinți, a tuturor Sfinților, înafara Sfintelor Canoane. Și de asemenea spunem "ereticii nu se mântuiesc", ca să se gândească la asta, să se teamă pentru viața lor, pentru sufletul lor, să se frământe, să le pese, să nu existe vreun gând, ispitire, că dacă vor lepăda ereziile din inimile lor, cumva, ar fi posibil asta, rămânând totuși în credința lor "creștină", și cumva se vor mântui. Asta-i de la necurat. Unui alcoolic, nu-i spui: "alcoolul ucide"! Îi spui brut: "nu mai bea, că ai să mori". Direct! Și nici atunci nu crede și nu vrea. Unui fumător, nu-i spui: "fumatul ucide"! Că asta, psihologic analizând, îi dă portițe de confort psihic, va zice: "ei, ce mă doare pe mine-n cot, că fumatul ucide, lasă că nu voi muri, chiar eu de cancer". Deci, unui fumător, trebuie să-i spui: "ba da, chiar tu, poți face cancer, mâine. Oprește-te dn fumat". Și nici așa, nu vrea să se oprească, deși știe Adevărul. De ce Hristos nu le-a spus fățarnicilor: "fățărnicia nu e bună". Le-a spus direct: "fățarnicilor, puide vipere, morminte văruite". Altfel, oamenii nu se trezesc. Sfinții Părinți, la Sfintele Sinoade, n-ai spus: erezia voastră nu mântuiește! Că nu le-ar fi păsat lor de asta. Ci au spus: "voi și toți cei care vă urmează vouă, nu se mântuiesc." Și nu se trezesc, nici dacă le spui Adevărul la obraz ! Înțelegi, frate Iuliu?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 19.04.2015 at 23:56:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Spunem aici pe forum ca sa se teama aia din Kenya. E buna ideea.
Crezi ca ai vreo vina in faptul ca exista oameni pe pamantul asta care habar nu au de ortodoxie ? Sau ai facut tot ce depinde de tine ca sa-i ajuti si acum poti sta linistit si poti cantari mantuirea fiecaruia ? Si daca ai vreo vina atunci cu ce esti mai breaz decat un eretic ? Doar pentru ca stii teorie ? Ai invatat sa repeti ce au spus sfintii ? De ce nu repeti ce au facut sfintii ? |
|
|||
|
|||
![]()
Igor ,
Inteleg si consider inspirate comparatiile tale cu fumatul. In mine se duce o lupta pentru ca si eu cred ca erezia nu poate mantui , decat Adevarul curat ,dar totusi nu vreau sa judec pe nimeni. Oki si cu exprimarea ca ereticul nu se poate mantui . Oki si sa ii spui omului ca e eretic . Dar nu atat pentru ca e eretic, ci pentru ca e lipsit de Hristos. Si in nici un caz sa nu se inteleaga ca eu insumi m-as mantui ca sunt orthodox si el nu ca e eretic ,pentru ca atunci pare ca o ingamfare,caci nu titlul de orthodox ma mantuieste ci lupta cea grea cu mine insumi ,care e aceiasi si la un 'eretic' .Numai ca erezia lui ii adoarme vigilenta in sustinerea acestei lupte si nu beneficiaza de tot bagajul sfintilor in aceasta lupta. |
|
|||
|
|||
![]()
Era unul intr-o carte care se lauda ca el nu-i cum e celalalt care avea toate defectele. Asa si noi. Scriem ca-i spunem betivului sa nu mai bea ca o sa moara. Dar nu i-am spus niciodata asta. Tot ce am facut a fost sa le spunem altora de-ai nostri: " ia uite-l pe betivul ala, o sa moara. Slava Domnului ca eu nu beau asa ca o sa mai traiesc"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da,nu e bine sa ne credem prea tari ,dar totusi adevarul e bine sa il spunem. Sa spunem macar cat reclama aia ca alcolul ucide,daca nu avem curaj mai mult |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vorbim pentru israeliți, sau sirieni, sau alții. Crede-mă, că numai triburile din Amazon, fără civilizație, nu știu că pe pământ există creștinism. Deși mă îndoiesc, că nu le-au aruncat nimeni din avion niște Sfinte Cruci, față de care să-și pună întrebări, să plece să cerceteze, să caute, cum, unde, de ce, când, Dar problema unde apare? Acolo unde omul -nu vrea-, să audă de creștinism și să-l cunoască. Că dacă ar vrea, ar cerceta și ar începe să se întrebe: ce-i cu creștinismul ăsta? De ce sunt mai multe denominațiuni? Care-i diferența? Ce spun unii și ce spun alții? Ce au făcut prin istorie? De ce au făcut așa? Creștinii adevărați fac așa, sau ei au ucis oameni, fiindcă erau părăsiți de Dumnezeu, deși se numeau creștini? Și alte întrebări sincere, și curate. Cum am făcut și eu. Și Dumnezeu răspunde și ajută. Prin cărți, prin duhovnic, prin mici semne, prin pronia lui, purtarea Lui de grijă. Da, Iuliu, sincer, mă lupt, să fac cât mai mult. Să fac cât mai mult, din ce depinde de mine, fizic, stau cu oamenii de vorbă, oricât e nevoie, le dedic din timpul meu, cu răbdare și atenție, sau îi ajut material, sau nematerial, cu ce pot, cu ce îmi dă Dumnezeu să pot. Nu am nimic, și nu pot nimic, nu am cu ce să mă laud, decât cu slăbiciunile. Dar da, mă lupt, mă silesc, să fac, cât ține de mine, fă și tu la fel. Gândește și făptuiește cât mai mult pentru mântuirea ta și mântuirea aproapelui tău, cu sprijin, cu ajutor, în tot ce poți, în tot ce vezi că poate fi ajutat. Da, să luptăm, să ne silim, să facem ce au făcut sfinții. Inclusiv în teorie, sfinții, au făcut minuni, fără să-și dea seama. Să nu căutăm să facem minuni, să căutăm să iubim, să ne jertfim, să ne pese, să ne rugăm, să ascultăm suspinul inimii aproapelui, să plângem pentru el, fără să ne vadă, să suspinăm cu dor nestins după el, să îi dăruim, orice putem, fie un zâmbet, o vorbă bună, chiar dacă uneori se va irita, știe și simte, că îi spunem cu iubire și vrem să-l ajutăm. Domnul Dumnezeu să ne ajute să biruim. Slavă Domnului pentru toate.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]()
Care crestinism daca 90% dintre crestini sunt eretici ? Eu aici vorbeam despre ortodoxie. Cine nu vede ca avem lipsuri mari este orb. Fiecare dintre noi are lipsuri, cred ca sunt foarte putini oameni care si-au pus cu adevarat viata in slujba aproapelui. Si nu cred ca oamenii astia isi pierd timpul pe forumuri dezbatand mantuirea poporului kenyan prieten sau poporului amazonian. Ci incearca din toate puterile sa aduca atat de multa alinare cat pot. Noi suntem atat de departe de modelul sfintilor incat tare ma tem ca o sa avem o mare surpriza. O sa ne traga tocmai sfintii aia pe care ii citam cate un sut in dos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe aceasta tema,daca privim crestinismul ca o religie intre altele , bietii oameni nu au nici o vina. Crestinismul nu este una dintre religii,care le invinge pe restul. El este religia adevarului si a iubirii . Orice om de pe lumea asta, daca are un dram de iubire ,va gasi ca crestinismul este Adevarul Si daca are si un dram de ratiune va ajunge si la ortodoxie,macar dpdv istoric Aceasta cred ca ne uneste pe toti,adevarul spuselor lui Hristos,care e valabil si in triburile amazonieine Aceastea sunt adevaratele convertiri ,cele prin puterea Cuvantului |
|