View Single Post
Vechi 28.04.2015, 14:49:38
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu mai degraba inteleg ca a te oferi de buna voie ocarilor,este a nu te opune cu forta sau a nu te opune in nici un fel;a nu te apara,a avea o atitudine pacifista,a nu fi defensiv.
Atentie este vorba despre ocari.
Daca cineva iti doreste raul noaptea,intr-o zona lugubra,Dumnezeu nu-ti porunceste sa inlemnesti acolo in fata raufacatorului sa te predai,cu viata si toate cele. Arunca-i banii,ceasul,rupe-o la sanatoasa si roaga-te sa scapi cu viata.

Uneori,chiar te bucuri ca ti-au furat portofelul si ai scapat mai mult decat ieftin.
Cand vezi ce soarta au avut unii,cum au fost torturati,omorati in cea mai groaznica bestialitate pentru niste bani si bunuri materiale,chiar iti vine sa sari in sus ca in lumea asta nebuna,ai scapat doar cu atat.
Vorba aia,la cate ni se pot intampla in fiecare ora ,furtul pasnic al unui portofel poate parea chiar o binecuvantare.

Eu am inteles ca nu trebuie sa ne preocupe omul care ne-a gresit ci persoana noastra;preocupandu-ne de el ne pierdem noi din vedere si asa cum spunea un sfant"daca nu iertam ,vor fi 2 oameni rai in lume".
Un om rau este la randul lui ranit,neiubit,un om cu traume...daca ne-am arata noi ceva mai buni poate s-ar misca ceva si in inima lui.
Nu avem control asupra altor persoane insa avem control asupra noastra.

De exemplu am intalnit un tata care era foarte rau cu copilul lui nelegitim;asta din cauza ca la randul lui,acel om a fost maltrat si batut de tatal lui de-al doilea si acum raul crescuse si in inima lui ca un microb,avand ocazia sa se poarte la randul lui ca un agresor si astfel sa propage ura si raul.
La fel,colegii rai pe care I-am intalnit pe ici,pe colo toti aveau rani adanci,probleme,in genere oameni neiubiti ,oameni neimpliniti

In astfel de cazuri,trebuie sa iei decizia sa nu duci mai departe raul cu tine(oamenii au tendinta sa devina toxici in urma unor experiente de viata neplacute,intoxicandu-i pe cei din jurul lor)-adica mult mai simplu in cateva cuvinte: sa te impaci cu toti care te-au suparat ca sa nu cari povara rautatii si a victimizarii si in alte relatii cu oameni noi.
In general ocarile sunt foarte greu de rabdat . Indiferent daca chiar ai gresit sau ai fost acuzat pe nedrept. Daca ai gresit iti este ciuda si pe tine, ca ai reusit sa te faci de ocara din nou, sa ti se spuna vorbe urate...dacacrezi ca nu a avut dreptate, te invinovatesti ca i-ai dat motive sa creada despre tine un neadevar ; daca nici una nu e valabila, nici nu ai gresit nici nu ai dat motive, atunci persoana respectiva chiar comite o nedreptate, si nu intelegi de ce, mai ales daca e o persoana apropiata care ar trebui sa te iubeasca sau sa te protejeze, sa-ti fie alaturi...

Daca nu poti sa ierti si aduci mereu subiectul in discutie, tot sperand sa auzi scuze, nici tu nu primesti iertarea pt presupusa greseala, ba chiar ti se subliniaza ca daca tu nu treci cu vederea, nici tie nu ti se va trece ( cu alte cuvinte, daca ai " gresit", asuma-ti ocara, nu astepta scuze...)

Daca timpul trece pana la urma si uiti, sau daca persoana care ti-a gresit revine la sentimente mai bune ( fie isi cere iertare, fie pur si simplu nu te mai hartuieste si acuza, ci se poarta normal), te bucuri si esti gata sa ierti, crezi ca raul a trecut, insa cand ti-e lumea mai draga, se intampla din nou ..... nici nu sti cum e mai bine sa procedezi cu astfel de persoane intransingente si gata oricand sa te arda, pandindu-ti parca fiecare pas gresit; daca esti stresat si ti-e frica sa n gresesti din nou sau sa dai motive de ocara, sigur nu iti va iesi, din cauza fricii si a stresului vei gresi si mai rau; daca te relaxezi si zici ca va fi ok, iarasi nu e pt a risti sa se intample exact cand credeai ca ai scapat....cu astfel de oameni trebuie sa fi permanent in garda si sa astepti sa fii lovit, pt ca nu vei putea niciodata sa le faci pe plac sau sa nu le superi cu nimic...

Poate ca sa ierti persoana care ti-a gresit sau care ti-a facut rau, pana la urma e cu putinta si chiar se intampla, la un moment dat; raul in schimb pe care ti l-a facut, fie ca e palma sau alta lovitura, fie ca e vorba de ocara, jignire, " urare de bine"( blestem), trimitere la origini, etc, indiferent ca ai gresit si tu la randul tau, sau nu), ramane insa o trauma pt tine, pe car nu o vei uita si te va durea cand iti vei aminti dar mai ales daca/cand se va intampla din nou ....
Reply With Quote