Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Ai cu vine vorbi? Ca te blesteama de nu te vezi daca le zici ceva (unii). Ce iubire vrei, cand multi nu sunt in stare de iubire?
da, or fi si obiecte "de lux", dar crede-ma, exista si obiecte DE LUX, costisitoare rau. Numai hainele preotesti cat costa...toate alea; si doar trebuie macar 4-5 randuri diferite, sa fie unul doar pentru Paste, una doar pentru Craciun si restul sa le schimbe cand-cum
|
Nu te blesteamă nimeni. Eventual îți spune că are treabă, fiindcă se știe vinovat că te-a smintit, dar depinde și cu ce ton îi spui, depinde cât de sincer și iubitor ești în cuvinte, că se simte. Depinde cum este însăși viața ta, ce exemplu dai tu, prin haine, prin gesturi, privire, cuvinte, prin tot ce faci. Depinde cât te-ai rugat pentru el, înainte de a încerca să-l ajuți să nu mai iubească materialismul.
În principiu, e simplu, fiindcă hristos face totul prin tine, dacă ești sinceră, iubești curat și viu pe oricine, și cauți să slujești, să ajuți, nu să osândești și să ataci.
Citat:
Fara inregistrare oficiala se numeste frauda. Dar nah, sunt parohii, cum sa le acuzam de ceva?
Nu intrece chiar nimic, pentru ca nici guvernul, nici biserica nu fac nimic ca sa-i ajute pe cei in nevoie. Se gasesc cativa oameni, si cativa proeti care se implica; restul se uita de propria imbogatire.
|
Corina, mă refer la înregistrare oficială a femeii ce vine bătută de soțul ei alcoolic, și părintele o găzduiește la o anexă ce a construito din banii parohiei, pentru situații de urgență.
Ce fraudă este construirea acelei anexe, care slujește, credincioșilor cu orice scop ?
Ești cel puțin ciudată... Iertare.
Draga mea, eu nu vorbesc numai să nu tac, ci fiindcă am ceva important de spus, mai ales când știu că am dreptate, când știu că vorbesc Adevărul, și sunt în slujba binelui, a ajutorului și a creștinătății.
Citat:
Sa primeasca de la enoriasi, daca vor sa dea, sa plateasca impozite si taxe, sa dea chitanta la orice suma primita, inclusiv cele de cuninii, botezuri si inmormantari, si pentru banii dati pe lumanari. Si sa inceteze cu fraudele fiscale de care nimanui nu-i pasa. Sa cunune, boteze si inmormanteze pe gratis, iar daca li se da totusi bani, sa dea chitanta sau bon fiscal pe fiecae leu primit.
|
Înțelege: chitanță primești, pentru orice sumă vrei, care o dai Parohiei, chiar dacă o dai pentru o slujbă, sau donație. Cere chitanță și vei primi, ca să dovedești că ai dat banii. Nu e nicio fraudă. Biserica nu fraudează pe nimeni. Ci este în slujba și ajutorul oamenilor. Așa a fost încă din anul 34, de la Pogorârea Duhului Sfânt și înființarea Bisericii lui Hristos.
De ce nu crezi când îți spun ?
Citat:
Cati sunt atat de implicati incat sa fie cu adevarat disponibil pentru oamenii in nevoie? Cati au devenit proti pentru a se pune in slujba lui Dumnezeu si a oamenilor cu adevarat? Si cati s-au facut preoti pentru ca "de aici iese banu'?
|
Toți. Toți preoții sunt implicați. Dacă chiar ai nevoie de ajutor, și ceri sincer ajutorul, toți preoții te vor ajuta, cât de bine vor putea, fiecare. Nu te îndoi de asta. Dorește-ți doar să nu ai nevoie de ajutor mare și urgent.
Nimeni nu s-a făcut preot, pentru bani. Și mai ales că nu se face nimeni preot. Ci Dumnezeu te alege, te ridică și te unge preot, prin punerea mâinilor mai marilor noștri, episcopii. Și e minunat așa.
Faptul că Biserica lucrează cu banii, e vital, pentru că altfel, nu ar putea ajuta material credincioșii. Și până ajungem în Viața Veșnică, cea Adevărată, trebuie să trecem prin Viața trecătoare, muritoare, să ne consumăm șansa de a ne mântui, și aici avem nevoie de Biserică, și de a fi activi unii pentru alții.
Asta înseamnă comuniune. Nu egoism și osândire. Ci bucuria de a dărui. "Mai bine este a da decât a lua", spune Hristos. Dar asta nu simți, decât dacă faci milostenie și dăruiești din toată inima, cu bucurie și lipsită de egoism și materialism.
Milostenia e o virtute, printre cele mai mari. E a șaptea virtute ca importanță, în clasificarea mea personală după iubire, smerenie, rugăciune, credință, nădejde și discernământ.