![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În principiu, e simplu, fiindcă hristos face totul prin tine, dacă ești sinceră, iubești curat și viu pe oricine, și cauți să slujești, să ajuți, nu să osândești și să ataci. Citat:
Ce fraudă este construirea acelei anexe, care slujește, credincioșilor cu orice scop ? Ești cel puțin ciudată... Iertare. Draga mea, eu nu vorbesc numai să nu tac, ci fiindcă am ceva important de spus, mai ales când știu că am dreptate, când știu că vorbesc Adevărul, și sunt în slujba binelui, a ajutorului și a creștinătății. Citat:
De ce nu crezi când îți spun ? Citat:
Nimeni nu s-a făcut preot, pentru bani. Și mai ales că nu se face nimeni preot. Ci Dumnezeu te alege, te ridică și te unge preot, prin punerea mâinilor mai marilor noștri, episcopii. Și e minunat așa. Faptul că Biserica lucrează cu banii, e vital, pentru că altfel, nu ar putea ajuta material credincioșii. Și până ajungem în Viața Veșnică, cea Adevărată, trebuie să trecem prin Viața trecătoare, muritoare, să ne consumăm șansa de a ne mântui, și aici avem nevoie de Biserică, și de a fi activi unii pentru alții. Asta înseamnă comuniune. Nu egoism și osândire. Ci bucuria de a dărui. "Mai bine este a da decât a lua", spune Hristos. Dar asta nu simți, decât dacă faci milostenie și dăruiești din toată inima, cu bucurie și lipsită de egoism și materialism. Milostenia e o virtute, printre cele mai mari. E a șaptea virtute ca importanță, în clasificarea mea personală după iubire, smerenie, rugăciune, credință, nădejde și discernământ.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|