Citat:
În prealabil postat de GMihai
Păi eu am fost astăzi la Liturghia ce s-a oficiat la Catedrala ortodoxă, și ghici din ce Sfânt al Bisericii a citat părintele care a spus omilia ? Din Fericitul Augustin. Acela pe care tu l-ai făcut eretic. Pe tine nu te-am văzut. De asta nu ai venit ? Pentru că știai că se va cinsti Fericitul Augustin, și deci va fi (în viziunea ta) o "adunare eretică" ?
|
Am fost și eu acolo, la Catedrala din Timișoara. Mă bucur că ai fost și tu. Da, părintele Pană, blond cu barbă și părul scurt, a amintit un citat din Fericitul Augustin la începutul predicii sale, iar apoi a ajuns să vorbească de homosexualitate, că e boală psihică. Felicitări părintelui Pană, pentru mărturisire.
Nu trebuie să mă vezi. Nu vreau să ies în evidență, frățioare. Mă bucur că ai fost. Așa-i că a fost frumos împodobită Catedrala ? Ai văzut ce frumos a fost ? Mie mi-a plăcut mult. :)
Revin, nu am nimic împotriva fericitului Augustin, are câteva scrieri foarte reușite, de unde și mie îmi place să citez, dar recunosc, eu mai mult îl evit, că i-am reamintit, ereziile dovedite, cu mult înainte de a vorbi de ele.
Biserica (cea fără erezie), pe bună dreptate, îi recunoaște atributele oratorice lui Augustin, precum și lui Origen, dar care e eretic, condamnat. Augustin e fericit, din compasiune față de sărăcuții "romano-catolici", care-l iubesc foarte mult pe Augustin. Nu e nimic rău, în a cita un lucru bun, de la un eretic.
Revin:
Tuturor iubiților frați și surori ortodocși, evitați, pe cât posibil să vorbiți cu eretici, în vederea căsătoriei. Iar dacă tot vă apucați, aduceți-i Acasă, în Creștinismul cel adevărat, în Ortodoxie, sau lăsați-i în plata Domnului.