View Single Post
Vechi 01.06.2015, 21:08:12
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Păi eu am fost astăzi la Liturghia ce s-a oficiat la Catedrala ortodoxă, și ghici din ce Sfânt al Bisericii a citat părintele care a spus omilia ? Din Fericitul Augustin. Acela pe care tu l-ai făcut eretic. Pe tine nu te-am văzut. De asta nu ai venit ? Pentru că știai că se va cinsti Fericitul Augustin, și deci va fi (în viziunea ta) o "adunare eretică" ?
Am fost și eu acolo, la Catedrala din Timișoara. Mă bucur că ai fost și tu. Da, părintele Pană, blond cu barbă și părul scurt, a amintit un citat din Fericitul Augustin la începutul predicii sale, iar apoi a ajuns să vorbească de homosexualitate, că e boală psihică. Felicitări părintelui Pană, pentru mărturisire.

Nu trebuie să mă vezi. Nu vreau să ies în evidență, frățioare. Mă bucur că ai fost. Așa-i că a fost frumos împodobită Catedrala ? Ai văzut ce frumos a fost ? Mie mi-a plăcut mult. :)

Revin, nu am nimic împotriva fericitului Augustin, are câteva scrieri foarte reușite, de unde și mie îmi place să citez, dar recunosc, eu mai mult îl evit, că i-am reamintit, ereziile dovedite, cu mult înainte de a vorbi de ele.

Biserica (cea fără erezie), pe bună dreptate, îi recunoaște atributele oratorice lui Augustin, precum și lui Origen, dar care e eretic, condamnat. Augustin e fericit, din compasiune față de sărăcuții "romano-catolici", care-l iubesc foarte mult pe Augustin. Nu e nimic rău, în a cita un lucru bun, de la un eretic.

Revin:

Tuturor iubiților frați și surori ortodocși, evitați, pe cât posibil să vorbiți cu eretici, în vederea căsătoriei. Iar dacă tot vă apucați, aduceți-i Acasă, în Creștinismul cel adevărat, în Ortodoxie, sau lăsați-i în plata Domnului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote