![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu trebuie să mă vezi. Nu vreau să ies în evidență, frățioare. Mă bucur că ai fost. Așa-i că a fost frumos împodobită Catedrala ? Ai văzut ce frumos a fost ? Mie mi-a plăcut mult. :) Revin, nu am nimic împotriva fericitului Augustin, are câteva scrieri foarte reușite, de unde și mie îmi place să citez, dar recunosc, eu mai mult îl evit, că i-am reamintit, ereziile dovedite, cu mult înainte de a vorbi de ele. Biserica (cea fără erezie), pe bună dreptate, îi recunoaște atributele oratorice lui Augustin, precum și lui Origen, dar care e eretic, condamnat. Augustin e fericit, din compasiune față de sărăcuții "romano-catolici", care-l iubesc foarte mult pe Augustin. Nu e nimic rău, în a cita un lucru bun, de la un eretic. Revin: Tuturor iubiților frați și surori ortodocși, evitați, pe cât posibil să vorbiți cu eretici, în vederea căsătoriei. Iar dacă tot vă apucați, aduceți-i Acasă, în Creștinismul cel adevărat, în Ortodoxie, sau lăsați-i în plata Domnului.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|