Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Sanctitatea Sa, pentru Patriarhul Constantinopolului, este un termen care nimeni nu îl mai folosește, decât în scrisori oficiale, nu ca formulă de adresare în vorbirea fluentă, normală, ci în comunicate, scrisori, ca semn omagial, pentru funcția administrativă deținută, nimic mai mult. Nimănui în Ortodoxie, nu-i place această formulă de adresare, și Patriarhul de Constantinopol, știe că nu-i cu nimic mai presus decât oricare alt Episcop, fiind toți egali. Dacă îi spui Preafericit, fi sigur că nu se va supăra.
Deci unde-i minciuna mea ? Se consideră Sanctus, în latină, care este Sfânt.
|
Păi exact asta este minciuna ta, Emiliane. Cea pe care am bolduit-o mai sus.
Culmea este că n-ai avut ce să faci, pus în fața realității, și ai recunoscut că aceeași formulă de adresare se folosește și pentru Papa și pentru Patriarhul ortodox: SANCTITATE.
Mai departe, numai mintea ta orbită de ură împotriva Bisericii poate să considere că ceea ce pentru unul este normal, pentru celălalt este o blasfemie.
În rest, văd că faci ceea ce ți-a intrat în obicei: prins cu mâța în sac,
încerci să schimbi subiectul. Discuția nu este despre primatul papal, ci despre minciuna ta că Papa s-ar fi considera "Sfânt"; minciună pe care ți-am demontat-o arătând că pentru el se folosesc
exact aceleași formule de exprimare ca și pentru un Patriarh Ortodox.
P.S. Și nu te mai ocoși atâta, că nu dictezi tu subiectul discuției. Subiectul discuției va rămâne minciuna ta, astfel încât totți cei care citesc să vadă și să se convingă de faptul că habar nu ai despre ce vorbești; exact la fel cum s-au convins cu toții că ai mințit când ai susținut că nu ești userul Daniel_ortodox, adică Botoș Remus Emilian. Abia după aceea vom trece la următoarea minciună.