View Single Post
Vechi 02.06.2015, 23:07:50
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
B Botezul dorinței, este o teologumenă, nu e dogmă, fiindcă nu e menționat în mod expres în Biblie.

Recunosc că nu am studiat mult despre el, fiindcă oricum nu e valabil niciun botez, dacă mori eretic, de moarte naturală sau accident, adică dacă nu ești ucis de alți oameni, când doar atunci poate fi valabil botezul dorinței, prin botezul sângelui vărsat, ca și tâlharul de pe cruce.

Sfântul Ioan Gură de Aur a fost condamnat eretic la Sinodul 5 Ecumenic,

Da, susțin, în virtutea discernământului, că nu este obligatoriu pentru mântuire, ca un creștin să cinstească Duminica,

Sfinții, sunt plini de Duhul Sfânt în scrierile lor, nu au nicio erezie, și da, scrierile lor, sunt de valoarea Bibliei, fiindcă nu conțin greșeli, sunt inspirate și revelate de Duhul Sfânt, care a inspirat și pe Sfântul Apostol Pavel, de exemplu, altfel nu ar fi sfinți.

Dacă Sfântul Apostol Pavel este infailibil, atunci și Sfântul Ioan Gură de Aur sau Ignatie Briancianinov este infailibil. Susțin asta, fiindcă este Adevărul.

Sinaxarele nu dau autoritate de Sfinți nimănui.

Fericitul Augustin, da, ca o teologumenă a mea, este eretic, nici măcar fericit, și niciodată sfânt. Susțin asta, fiindcă este dovedit, este Adevărul.

"Secta cipofobă", nu există, este mărturisit de inginerul programator IT, de la IBM, cum am și dovedit, că a introdus numărul biblic 666, în codul de bare clasic, găsit pe toate produsele din comerț. A recunoscut lucru ăsta, după ce a fost tras la răspundere, după ce Sfântul Paisie Aghioritul e spus asta tuturor guvernelor ortodoxe.
Quod erat demonstrandum. Emiliane, absolut tot ce am citat mai sus este în răspăr cu Ortodoxia. Atenție, nu cu catolicismul, ci cu învățăturile Bisericii Ortodoxe.

Oricum, cireașa de pe tort, în opinia mea, este "o teologumenă a mea.. este Adevărul". Priceless.

P.S. Produsele alea pe care le vinzi tu la magazinul din Iulius Mall, nu au și ele cod de bare ?

Last edited by GMihai; 02.06.2015 at 23:16:16.
Reply With Quote