View Single Post
Vechi 22.06.2015, 00:49:05
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Dalian, Biserica lui Hristos, NU îngăduie războiul de apărare.
Dacă l-ar îngădui, ar greși, dar NU îl îngăduie.
Sfanta noastra Biserica Ortodoxa, care considera razboiul ca ceva rau si ingrozitor, are ingaduinta pentru razboiul de aparare, ca act de legitima aparare. http://www.crestinortodox.ro/carti-o...tul-80582.html
Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Dacă l-ar îngădui, ar fi menționat în Biblie. Dar slavă Domnului că nu e biblic. Biblia, este pe ceea ce mă bazez eu, în majoritatea afirmațiilor mele. Spre slava lui Dumnezeu.
Dacă greșesc, biblic, vă rog să mă ajutați.
Delirezi mai ceva ca un sectant sambatar, fratiware. Lasa tu biblia deoparte ca vad ca scoti doar erezii pe baza ei. Mai ai de trecut doar o granita cat un fir de par pentru a fi un sectant eretic de-a binelea. Crestinii nu cred doar in Biblie ci si in Sfanta Traditie.

Citeste cateva date luate de aici:
Epistola Sfântului Atanasie către monahul Ammun afirmă fără dubii că "nu este drept să omori, totuși în război este legitim și merituos să distrugi dușmanul"€[66]. Acest canon reprezintă o ilustrare clară a unei concesii obiective făcută de Biserică.

Pe de altă parte, canonul 13 al Sfântului Vasile cel Mare afirmă că „Părinții noștri nu consideră omuciderile comise în cursul războaielor ca omucideri ca atare"

Last edited by Dalian; 22.06.2015 at 01:18:48.