Citat:
În prealabil postat de GMihai
Minți.
|
Copil necăjit... Dovedește. :)
Citat:
După cum spuneam, minți. Iată ce scrie în Molifelnic:
"După aceea, luând apă sfințită, preotul stropește armele, zicând:
Binecuvântarea lui Dumnezeu, Celui slăvit în Sfânta Treime, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, prin stropirea cu această apă sfințită, să se pogoare și să fie asupra armelor acestora, și asupra celor care le vor purta, spre păzirea și apărarea adevărului lui Hristos. Amin."
|
Spune:
le vor purta! Dar nu spune
le vor folosi !
Ți-e limpede?
Și dacă tot ar spune "le vor folosi" (deși nu spune), să le folosească să tragă deasupra capului inamicului.
Dar mai bine să nu le folosească deloc, să nu pună mâna pe ele.
Chiar dacă ar spune să le folosească, nu spune să le folosească să tragă în inamici, în dușmani, să tragă să-i omoare. Nu spune așa ceva.
Acea slujbă e apărută în anii 1600, la presiunea politică din partea statului asupra Bisericii, care inițial nu a vrut să o accepte. Dar Biserica, a strecurat o portiță de scăpare, de interpretare spre mântuire, care am menționat-o mai devreme.
Biserica lui Hristos e curată, lipsită de orice erezie, ca și în secolul I. Aceași, azi numită, Ortodoxă.
"CEL CE SCOATE SABIA, DE SABIE VA PIERI". NE SPUNE HRISTOS ASTA ! :) NU O RUGĂCIUNE ALCĂTUITĂ LA PRESIUNE POLITICĂ. Limpede? :)
Înlocuim cuvântul sabie, cu: pistol, pușcă, avion, tanc, și alte jucări ale demonilor.
Citat:
Da, e limpede. E limpede că tu susții că Biserica a căzut în erezie și că are nevoie de tine, Botoș Remus Emilian, un nou Maxim Mărturisitorul, ca să o scoată din erezie. Ți s-a mai sugerat, în repetate rânduri, să cauți ajutor de specialitate, dar se pare că fără folos...
|
E limpede în căpșorul tău... :)
Biserica nu a căzut în erezie. Biserica nu îndeamnă la omor și nu va îndemna vreodată. Și nici la niciun fel de război. NICIODATĂ !
Cred că e limpede, oricărui om normal la cap. Și ție, că eu te consider normal...
Nici dacă Patriarhul ar spune: trageți să omorâți, nici atunci Biserica nu a căzut în erezie. A căzut doar Patriarhul unei țări. Ortodoxia nu stă în acel Patriarh, care vorbește prostii, împotriva lui Hristos.
Și Sfinții Părinți spun că trebuie să facem "SFÂNTĂ NEASCULTARE", de Patriarhul eretic, ca să ne mântuim.
Nu, nu sunt nici un nou Maxim... Sunt un muritor de rând.
Da, poftim, uite, ți-am oferit ajutor de specialitate. Vei crede, te vei mântui, nu vei crede, te vei osândi la iad. N-am spus eu, ci Hristos.
Molitfelnicul nu e mai presus de BIBLIE și de SFINȚII PĂRINȚI ! Să-ți fie clar, copil necăjit !
Hristos a înviat !