View Single Post
Vechi 28.07.2015, 23:47:20
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Prolixă încercare de interpretare, îndopată cu clișee filologiste, și alea expirate. Ai citit vreodată textul lui Maiorescu, "Beția de cuvinte"? Păcat...
Mă interesa doar să găsesc un deznodământ plauzibil, mai puțin să citesc ficțiuni paralele inspirate de frustrări străvechi de natură personală ale altora... Experimentul nu e altceva decât un fel de variațiune la o parabolă evanghelică, fără aluzii la situații concrete. Asemănările, dacă există, sunt absolut întâmplătoare.
În fine, un "mulțam" de politețe suportă tastatura!

Un posibil deznodamant… “indopat cu clisee, si alea expirate”, probabil defazat, probabil tot pe negustul sofisticatelor exigente hermeneutice ale unui “geniu” expozitiv luxuriant:

“Ierusalime, Ierusalime, (aici modifici si pui numele tipului din parabola, te descurci tu :)) care omori pe prooroci și cu pietre ucizi pe cei trimiși la tine; de câte ori am voit să adun pe fiii tăi, după cum adună pasărea puii săi sub aripi, dar nu ați voit. Iată, casa voastră vi se lasă pustie;
Căci vă zic vouă: De acum nu Mă veți mai vedea, până când nu veți zice: Binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului”.

Succes cu experimentul!
Reply With Quote