Citat:
În prealabil postat de iliegh
Nu, eu cunosc Crestinismul , stai linistit.
Numai ca nu raspunde la intrebarile mele.
|
Repet, ai o fantezie despre crestinism, si e normal ca fantezia aia sa nu-ti foloseasca decat la fudulie.
Citat:
Eu am niste intrebari suplimentare, si in acelasi timp, niste nelamuriri provenite din Crestinism, cum ar fi cea legata de "cel mai pacatos". Daca Isus a venit sa-i salveze pe cei mai pacatosi, ce se va intampla cu ceilalti, care nu au fost cei mai pacatosi. Sunt ignorati ?
|
Nu pentru "cei mai" ci pentru toti, pentru ca toti suntem pacatosi, doar ca unii mai fuduli (ca tine), se cred fara pacat si atunci, binenteles ca Hristos nu e pentru ei si da, sunt ignoranti.
Asta nu inseamna ca intr-adevar sunt fara pacat si nu vor suporta consecintele pacatului (moartea spirituala in primul rand).
Citat:
Chiar incep sa regret ca nu sunt cel mai pacatos, dar fac tot posibilul (ia-o cu titlu de gluma partea asta, mai trebuie si sa ne destindem cateodata).
|
Vezi tu, "a fi cel mai mare pacatos" ca si constinta de sine, nu tine de evaluarea matematica, cantitativa a ceea ce ai facut gresit in viata - ci tine de o sensibilitate interioara care este darul lui Dumnezeu, este de natura harica si vine o data cu pocainta (autentica)
Ori, drumul spre "cat mai multe pacate" este exact opusul pocaintei.