View Single Post
Vechi 07.08.2015, 16:09:57
Pelerin spre Rasarit
Guest

Arrow

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, revenind la tema mai noua a dezbaterii: oricine poate sa o dea in bara, fie el domn sau preacuvios. Insuficienta pregatire scolastica, la randul ei bazata pe asimilarea filosofiei aristotelice joaca feste, lipsindu-l pe autor de rigoarea si claritatea de cristal a gadirii tomiste si facandu-l sa alerge dupa nalucile falsei mistici de nivel babesc. De unde pana la gandirea vrajitoreasca mai e un singur pas.
Epic. Sa revenim la lucruri serioase. Dupa o scurta verificare de rutina se pot observa cateva aspecte.

Arhimandritul Ioachim Parvulescu este staretul Manastirii Lainici. Cred ca orice credincios ortodox roman a auzit de ea asa ca nu insist. Prin urmare, avand in vedere pozitia sa ecleziala, cred ca, cel putin la nivel teoretic, este o persoana cu competente in domeniul teologic. In al doilea rand Arhimandritul are numeroase articole, prezente in emisiuni, interviuri, si prin urmare prezenta sa teologica, incluzand impartasirea de sfaturi, nu este un aspect singular , redus doar la tema acestui topic. Respectiva opinie, preluata pe site-ul indicat de copacel, este parte a unui material mai amplu, intitulat,, Sfaturi duhovnicesti". Materialul poate fi gasit inclusiv pe acest site http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...scu-68463.html

Comparand sectiunea VI, intitulata ,,Ce trebuie sa faca o femeie cand este insarcinata" cu articolul postat de copacel se poate observa ca este vorba de aceiasi opinie si prin urmare site-ul indicat de copacel a preluat corect opinia. Urmatorul pas al acestei scurte verificari: sa se determine daca citatul este scos sau nu din context cand a fost citat. Parerea mea este ca nu a fost scos din context. Insa problema fundamentarii opiniei ramane pt ca nici articolul mai amplu, de pe crestinortodox.ro, nu lamureste dilemele teologice ridicate de copacel. Totusi ar putea cumva fi conexata problema, intr-un cadru mai amplu, de perspectiva indicata in capitolul V din articolul de pe crestinortodox.ro.
Reply With Quote