View Single Post
Vechi 09.08.2015, 21:00:10
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
De m-as fi apucat eu sa fac disectii asupra unei taine cum e
Citat:
imediat ce glasul bland al Maicii Domnului strabatut de harul "Embrionului" Sfant, a ajuns la urechile Elisabetei.
Citat:
In felul asta, eu nu m-as hazarda in certitudini
Nu știu cum se face, dar mereu pici în capcanele unde-i vezi căzuți pe alții. În cazul de mai sus, ai preferat, după obiceiul casei, duioșia telenovelistică pietistă disecțiilor raționale moderate.

Citat:
Fiindca, atat mama, cat si copilul se sfintesc de la Duhul Sfant, nu unul de la altul.
Și iertarea la spovedanie o primești de la Dumnezeu, dar prin prezența și cuvintele unui preot. E inutil ca la tot pasul să facem declarații corecte religios de tipul celei citate mai sus, e de la sine înțeles că nu există sfințire fără Duhul Sfânt.

Din logica desfășurării faptelor așa cum sunt ele prezentate în primul capitol al Evangheliei după Luca, reiese cu destulă claritate cine este releul prezenței Duhului Sfânt în momentul "umplerii" Elisabetei . Faptul că tu preferi să ajustezi prin mutilare "piciorușul" realității ca să încapă în "papucul cenușăresei" vorbește mai degrabă despre altceva decât străduința de a înțelege onest semnificația textului evanghelic.