View Single Post
Vechi 14.08.2015, 11:16:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Eu scriu ceva, tu comentezi altceva, ea îți dă o replică de aproape 600 de caractere dar te faci că n-o vezi... în concluzie, noi tastăm degeaba!
Am raspuns la toate problemele puse de Delia, in celealte mesaje, la absolut toate. Ar trebui sa repet de fiecare data mesajele. Iar despre subiectul in disuctie am incercat sa aduc noi clarificari in fiecare mesaj. Pana la urma mi-am dat seama ca unii nu inteleg exact ce sunt Trupul si Sangele Domnului. Singura solutie este sa va clarificati conceptiile sau/si sa cautati si o alta opinie. Pana la urma ceea ce spun eu gasiti si in alte materiale, sau monahi/preoti. Ceea ce spuneti voi gasim la... O buna solutie e sa intrebati un preot.
De exemplu am mai scris ca Trupul si Sangele nu se prefac la impartasire, atunci preotul doar le administreaza. In momentul cand se prefac raman Trupul si Sangele Domnului, indiferent de cine le mananca (altfel e invatatura calvina, Pelerinul e in tema).
De asemenea, Trupul si Sangele sunt tot painea si vinul. E ca natura Mantuitorului, o fire umana, materiala si o fire Divina. Orice mic fragment din paine si vin este Trupul si Sangele Domnului, pentru ca altfel ar insemna ca painea si vinul doar sunt impregnate, adica invatatura lui Luther. Mai mult de atat nu am ce sa spun, consider ca tot ce am spus e corect. Mai ramane sa apelati la ata opinie.
Reply With Quote