Citat:
În prealabil postat de Copacel
Imposibil, prin design n-am cum.
|
Prin design, AI CUM! Toti am fost ziditi sa... dam rod. Altfel riscam sa fim aruncati in foc!!!
Citat:
Mai suntem si noi astia realistii-pragmatici cu nuante
de optism bine motivat.
|
Si iar o nota falsa: ortodox "realist-pragmatic"...
Citat:
Atunci lumea are o problema pt ca in ziua de astazi, lumea este formata
in majoritate de intrusi.Cu alte cuvinte lumea se blameaza pe sine insasi.
|
Daca te-ai intelege cu adevarat ai fi limpede ca lumina zilei, fiindca ti-ai dat singur raspunsul la propriile razvratiri si... neacceptari. Daca TOTI suntem niste "intrusi" (atat timp cat cantam pe note false sau nu dam rod, cred ca se subintelege esentialul), cum de indraznim sa privim peste umar si sa spunem:
Citat:
Dar noi avem mai multe sanse de a iesi decat ei.
|
In baza a ce? Niciodata nu a existat vreo certitudine ca toti cei ce se calugaresc se mantuiesc si nici daca nu te calugaresti nu te mantuiesti. Citeste "Scara" Sfantului Ioan Scararu, pentru o mai mare relevanta.
Citat:
Insa aici am avea o problema.Nu poti sa ajungi la potentialul crestinilor
de atunci , traind in societatea de azi.Ar trebui sa parasesti societatea
de azi , sa te retragi din societate, sa te faci monah/pustinic/ .
|
E foarte trist ca ai ajuns la aceasta concluzie. Am cunoscut mireni in ochii carora mi-e rusine sa privesc. Mireni ce traiesc in societate, muncesc cinstit de dimineata devreme si pana in noapte, tin posturile cu seninatate si nu fac nicio diferenta intre mancarurile pe care si le pregatesc singuri, nu se plang niciodata de nimic, nu se cearta si nu se manie, se roaga zilnic si... in mod ciudat, chiar au rugaciunea mintii mai mult decat o au unii din manastiri, iar daca-i urmaresti discret in biserica la Sf Liturghie, ii vezi mereu cu ochii umeziti, smeriti si cu inima curata.
Citat:
Un mirean care traieste in societate de azi poate sa ajunga la asemenea
nivel ? Da-mi un exemplu de un singur mirean catre traieste in societatea
contemporana care a ajuns la un asemenea nivel ? Unul, please.
Ca sa nu zici ca sunt absurd si nu acord nici o sansa.Te rog, un singur exemplu, arata-mi-l si mie.
|
N-o sa-ti dau niciun exemplu, fiindca chiar de ar veni cineva din morti, nu l-ai crede. Apoi... le-as face un mare deserviciu. Ei nu au nevoie sa-i stie lumea; dimpotriva, fug cu toata fiinta lor de laude si ispite de-a dreapta. Dar, din cate imi amintesc, cu niste ani in urma chiar am avut pe forumul nostru astfel de suflete. In plus, daca ai sta de vorba cu mari duhovnici, ai intelege ca fiecare dintre ei au cunostinta de astfel de crestin-ortodocsi ce traiesc in lume, viata cu totul desavarsita. Iar in preajma lor, aproape ca ajungi sa "pipai" harul lui Dumnezeu... Daca nu ai avut niciodata parte de astfel de oameni, in preajma ta, nu este pentru ca ei nu exista, ci pentru ca pur si simplu nici nu doresti sa-i vezi si cu atat mai putin sa-i recunosti mai vrednici decat tine!...