Citat:
În prealabil postat de sophia
Pe undeva ai dreptate dar atunci apar alte intrebari:
1. Daca acorzi atentie aproapelui inseamna ca ai neglijat randuiala Bisericii? Dumnezeu n-a spus oare tot timpul sa ne iubim aproapele. In el se afla insusi Dumnezeu. De ce tot dam la o parte aceasta invatatura.
Tot timpul asta ne-a invatat: sa ne iubim unii pe altii. Cate pilde se refera la asta si cate la post?
Hai sa punem listele!
|
Nu poți îndeplini dragostea față de aproapele făcându-te în același timp părtaș păcatului în care fratele tău se scaldă. Un priten adevărat îi arată fratelui său greșeala în care se află, dar nu neapărat predicând, ci mai ales prin faptă. Păcatul ne desparte de Dumnezeu, ceea îmi dă motiv să mă îndoiesc că Îl vei descoperi pe Dumnezeu la o nuntă care nu are binecuvântarea Bisericii. Să avem în vedere dragostea cu discernământ și nu dragostea pătimașă.
Citat:
În prealabil postat de sophia
2. Aproapele de cine asculta si cine binecuvanteaza nunta? Problema este ce fac confesiunile crestine si de ce este asa un haos intr-o religie crestina.
De ce aproba unii nunti intr-o zi cand altii le interzic. Si doar stiu acum ca lumea este deschisa si sunt relatii de prietenie si interconfesionale.
A cui este vina pana la urma?
A mirilor, a autoarei firului, sau a Bisericilor?
|
Vina este a noastră, a tuturor.