Citat:
În prealabil postat de Yasmina
... preocuparea pt soarta si bunastarea familiei-care incepe intotdeauna cu o pregatire si un job bun,nu entry level cand esti tata cu 4-6 copii.
|
Știu și eu ce să zic... Am auzit opinii și opinii, pățanii și pățanii... Cristina, când ești tată cu atâția copii devine dificil să ai jobul cel bun și să te ții și de pregătire (care azi trebe să fie continuă, la pas cu numeroasele schimbări, de unde și conceptul de "învățare permanentă" și multe altele...). Majoritatea celor care au o familie numeroasă sunt puși în fața unor alegeri destul de solicitante: vrei job bun (unul care îți mănâncă tot timpul sau/și care te umple de stres și de nebănuite tulburări) sau vrei să ai parte de activități cu familia, cu copiii și cu soția. "Soluția" cu tăticul care câștigă mulți bani și își trimite copiii la "educație" prin străini (diverse forme de after, cluburi, asociații) nu a dat, din câte știu, rezultatele așteptate... Dimpotrivă!
Apoi ar fi de văzut ce înțelege fiecare (funcție de sistemul de valori personal) prin "soartă" și "bunăstare". Sunt atâtea variante...
În ce mă privește sunt în acord cu grupul celor care pun pe primul plan valorile morale și dezvoltarea la copii a abilităților pro-sociale. În primul rând.
Apoi, desigur, vine și importanța celor privitoare la poziția socială, posibilitățile financiare etc. Nu sunt de neglijat nici acestea dar consider că ele sunt secundare. Ar trebuie să fie și să rămână așa, pe cât posibil.
Dar pentru a cultiva această ierarhie a priorităților e nevoie de multe însușiri, printre care nu în ultimul rând aș enumera curajul, răbdarea, dispoziția de a duce multă umilință, nădejdea... Adică de un anumit tip de profil caracterial, destul de diferit de "norma" lumii și a lumescului.
Și nu întotdeauna cei din propria familie îți vor împărtăși filosofia de viață, deh!.... Dacă mai punem la socoteală și soacra, apăi e deja o treabă complicată foarte...:)