View Single Post
Vechi 24.08.2015, 17:45:28
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Uite, se naște un copil, care la un an moare într-un incendiu provocat de un cutremur. Și pentru că s-a întâmplat să nu fie nici botezat, mai vine și Biserica învață că sufletul copilului va ajunge în Iad.
Oare cine o fi de vină pentru asta ? Oi fi eu ? Oi fi tu ? O fi Adam ? N-o fi nimeni ? Că Dumnezeu, am stabilit deja, e bun, iar dacă se întâmplă câte ceva rău pe lume, musai să inventăm un artificiu prin care să-l derobăm de responsabilitate.
Mihai, lăsînd glumele dintre noi la o parte, măcar că prea grozave n-au fost, îți propun mai întâi să punem în surdină criteriul acesta al stabilirii și atribuirii vinei și vinovaților. Dacă voim să construim o relație de dragoste cu Dumnezeu, așa cum El voiește mai întâi, cred că primul lucru e să renunțăm la reproșuri și la atribuirea vinei, precum și la o întreagă mentalitate juridică. De voim dragoste, să ne ferim de a rezolva problema la Tribunal, ești de acord?...:)

Tu repeți că Dumnezeu trebuie să aibă o responsabilitate, să Se îngrijească de Creația Lui.
Iar eu te întreb, mai întâi: ce te face să crezi că, deja, nu o are?
Faptul că noi nu putem da răspunsuri care să mulțumească pe toată lumea la întrebări legate de situații ca aceasta pe care o expui mai sus, înseamnă automat și cert că Dumnezeu nu își exercită responsabilitatea? Crezi că ar fi posibile și alte interpretări?
Reply With Quote