Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Ca o completare la ce a zis Alin; se recomanda sa nu fie fortat copilul laolita; va face la olita cu siguranta cand va fi el, copilul, pregatit; fortat, se poate ajunge la fel de fel de probleme (eu una n-as risca cu copilul meu, chiar daca nu in toate cazurile se ajunge la probleme).
Copilului trebuie sa ii fie explicat rolul olitei si a toaletei, ar trebui sa ii vada pe parinti ca folosesc toaleta; stfel, sansele sunt mi mari ca el sa doreasca din proprie initiativa sa isi faca treburile "ca oamenii mari". Eu, de exemplu, de la scutece am trecut direct la toaleta pentru treaba nr. 2; nu am vrut olita si pace. Acceptam olita doar in cazul in care nu exista o toaleta in zona.
Una e sa iti ii explici copilului ceva, si cu totul alta e sa il dresezi. Iar la noi inca se practica dresatul copiilor de catre mult prea multi parinti.
Despre copii e mult de vorbit, experientele difera, copiii difera, mentalitatile difera. Pana i eu cu sotul avem o contradictie legata de alaptatul lui bebe, dar voi face cum voi simti eu (el e adeptul alaptatului la program, eu la cerere - asta daca voi avea norocul sa pot alapta/sa am lapte-).
La partea cu imbolnavitul, e exact cum zice Alin. Se va imbolnavi copilul la gradi/cresa o vreme, la inceput, insa daca ii dati antibiotice pentru orice orma usoara de raceala sau pentru viroze (unde antibioticul e dat degeaba-acesta doar scade imunitatea), normal ca se va raci non stop si va lua mult mai usor tot felul e boli de colectivitate.
|
Corinusha mult succes cu alaptatul. La cerere e cea mai buna alegere,bebe stie cat si cand are nevoie.
cu olita sunt de acord cu tine.
si cu imbolnavirea asa este. singura problema care se pune este daca ai optiuni pentru zilele cand trebuie sa-l tii acasa bolnav. in niciun caz nu bagi antibiotice in el. Perioada de imbolnaviri dureaza in general cam 1 an indiferent de varsta de intrare in colectivitate. Dupa ce s-a format imunitatea e mai usor. Insa in acel an trebuie sa ai alternativa sa stea cineva acasa cu el cele cateva zile cand mai ia cate-o viroza si nu ti-l primesc la gradi/cresa.
eu nu am cine sa stea cu el. ce zicea alin cu bona part time e o utopie. la noi nu exista astfel de bone. oricum a mea nu accepta un astfel de program ca nu-i convine financiar.