View Single Post
Vechi 30.09.2015, 10:57:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
Si nu stiu ce ar fi potrivit sa fac sau ce s-ar cuveni, am impresia ca mingea e la mine in fileu dar nu prea stiu ce sa fac cu ea.
Stiti, poate, vechiul banc cu gaina si cocosul. Acela in care o gaina fugea de zor, fiindca un cocos fugea de rupea pamantul dupa ea. Alergand, gaina se gandeste "daca ma opresc, zice ca-s curva. Daca alerg ca o bezmetica, zice ca-s proasta. Mai bine ma impiedic".

Acuma, mutatis mutandis si dand un inteles crestin verbului "a se impiedica" din gluma de mai sus, sa observam ca o diferenta persista: spre deosebire de cocos, domnul respectiv inca nu alearga dupa dv. Pe de alta parte, da, mingea e in terenul dv. Daca nu va deranjeaza ideea ca, intr-o zi, sa alege, atunci e timpul sa-i dati un semn. Incepeti cu un zambet. La un zambet, se poate foarte bine raspunde cu un zambet.

Aici, trebuie observat ca multi barbati crestini sunt extrem de rezervati. Sau pudici, nici nu stiu cum sa numesc situatia in care le e greu sa intre in vorba cu o femeie. Daca veti observa ca, desi i-ati zambit, totusi omul are dificultati de comunicare si se limiteaza la un zambet si data viitoare, in loc sa va ceara numarul de telefon, atunci procedati ca in bancul cu gaina. De exemplu, faceti uitat, ca din intamplare, un obiect in preajma lui. Poate fi umbrela, agenda, telefonul mobil, orice. Oferiti-i un pretext ca sa vi-l inapoieze si sa intre in vorba cu dv.

Citat:
Mai mult, toate simtamintele acestea ale mele se ivesc in perioada in care intrebarile mele pentru Dumnezeu se refera la viata monahala. O fi situatia aceasta un raspuns de la El, o fi o incercare pentru mine...cu rugaciune si rabdare voi afla;
Luati-va timpul necesar unui bun discernamant vocational. Pe de alta parte, trebuie sa aveti in vedere ca, pentru a sti ca o chemare la viata consacrata este autentica, esecul unei iubiri nu e un semn suficient. Calugaria vine in urma atractiei spre calugarie si nu poate fi doar consecinta unei ratari.

Cu fratietate in Cristos,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote