Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Cartea Facerii este confirmata de credinta ta in interpretarea ei literala. Daca ai face cercetare stiintifica obiectiva in domeniu, ai vedea ca rezultatele ti-ar schimba un pic parerea.
|
Nu frățior, Facerea, începe să fie confirmată tot mai mult de știință. Sunt uimiți oamenii de știință, cum au știut acei oameni "inculți și inferiori", din Biblie, atât de multe lucruri dovedite științific, abea în secolul 20 și 21.
Și da, vorbesc din acea cercetare științifică despre care vorbești, fiind foarte pasionat de știință, tehnologie, inginerie, și genetică, biologie, observ afirmațiile ambelor tabere: creaționiștii și evoluționiștii.
Nu știu cât ai citit din afirmațiile oamenilor de știință creaționiști, dar în conferințele și debate-urile, argumentațiile directe, unii cu alții, am vizionat o sumedenie de filmulețe și documentare, și evoluționiștii ieșeau de fiecare dată înfrânți. Efectiv, evoluția nu se susține și evoluționiștii știu asta, de aceea se luptă cu tot felul și soiul, de "dovezi", care mai de care mai originale și mai "proaspete" (fabricate).
Citat:
Placile tectonice sunt miscate de curentii de magma din interiorul pamantului, nu de o forta supranaturala.
|
Și curenții de magmă, cine-i mișcă? Sau ce? O energie, poate spui :) Și de unde-i energia? Sau cine-i? Ce e materia neagră din Univers? Ce-i nemateria care e studiată la Institutul de la Geneva? De ce îi spune nematerie? Ce-i "particula lui Dumnezeu"?
De unde-i viața? :)
Deci, viața e de la... ? :)
Știai că 9 din 10 cercetători de la Institutul de la Geneva sunt creaționiști ? Și 3 din 5 tot de la institut, afirmă că evoluționismul e o invenție, special creată, ca să fie o alternativă la creaționism, și evoluționismul, spun ei, e o minciună, din p.d.v. științific ?
Citat:
Ala e un mit, si nu functioneaza la chiuvete, ci pe o scala mult mai mare, cum ar fi la directia de rotatie a uraganelor. Iar efectul Coriolis nu se datoreaza magnetismului pamantului, ci rotatiei lui.
|
Am văzut filmat, pe youtube, nu-i mit. Și acolo spuneau că-i datorat magnetismului. Era un fizician care vorbea.
Și pământul de ce se rotește? Nu tot datorită magnetismului? Gravitația, nu e tot datorită magnetismului? Știi foarte puține lucruri despre magnetismul pământului și despre gravitație.
Isaac Newton, marele fizician, creaționist și teolog :) te-ar pica la examene, daca-i spune că rotația și gravitația, nu se datorează magnetismului.
Iar magnetismul e prezent, fiindcă... ? :) Eu spun altceva, nu există magnetism, există dragostea lui Dumnezeu, care explicată științific, spui că-i magnetism.
[quote=abaaaabbbb63;601667]Poti sa vezi foarte usor diferenta intre o roca formata acum cateva mii de ani (Hawai) si roca formata acum sute de milioane de ani (Muntii Macinului).
Serios? :)
E ca și cum spui că terenul nisipos și deșertic s-a format acum câteva mii de ani și munții de marmură, s-au format acum milioane de ani... :)
Numai fiindcă unui mai tare și unu-i mai moale...
Ce afirmații ieftine, ce glumă bună... :)
Nu frățior, există mai multe tipuri de rocă: pietriș, nisip, granit, argilă, calcare, cărbuni, provenite din acel mai multe tipuri de terenuri: zgură, humus, loess, sau nisipoase, mlăștinoase, etc., aproximativ 720 de tipuri, găsite prin câmpii, podișuri, dealuri, văi, munți, și fie că vrei să crezi sau nu :) toate au fost create acum exact 7524 de ani, la Facerea lumii, la crearea Universului, care de atunci se tot extinde și tot atunci, facerea Pământului.
Dacă nu crezi, ai să vezi cu ochii tăi, după ce vei muri, la Judecată. Îți va arăta Hristos, toate câte trebuie să știi, acolo nu mai există timp și spațiu, acea realitate, e cea adevărată și liberă. Doar că nu știu cum o să dobândești Raiul în acele condiții, când tu nu crezi în Domnul Slavei...
Citat:
|
Defapt, da, ai dreptate.
Tot ce scoți din pământ, poate fi considerat ca fiind fosile. :)
Nu numai în anul 1027, ci și în anul 400 sau orice an, dacă sapi puțin și găsești un os, spui că e o fosilă.
Doar că niciun os, nici atunci, nici azi, nu are milioane de ani :) are puțin peste 7500 de ani. Noi, creștinii, credem asta, nu avem nevoie de prea multă rațiune, căci mintea rațională, e cu totul alta față de mintea sufletului, sau duhovnicească, mai numită și nous, în greacă.
Cine își ucide nous-ul prin necredință, nu va putea moșteni Împărăția Cerurilor.
Citat:
Este fizic imposibil sa ploua cu apa sarata. Daca ar fi plouat atata apa incat sa acopere tot pamantul, ar fi murit pestii din ocean cu siguranta.
|
Da, apa din nori, prin evaporare.
Toate apele dulci se varsă în mări și oceane, care sunt sărate. De acolo, se evaporă și ajung în nori, care o trimit pe pământ, prin ploaie.
Deci e rotație.
Dar aici spunem amândoi același lucru: suma apei dulci din nori și din pământ, care sunt dependenți unul de altul în ecosistemul ce ne dă nouă oamenilor apa dulce, însumează pentru omenire 1% din totalul apei dulci de pe pământ. Amândouă adunate, fără să e separăm. Apa în izvoare, n-ar fi posibilă fără ploaie. Și ploaia n-ar fi posibilă fără apa din oceane și mări, care deși nepotabilă, devine potabilă, cu ajutorul pământului, și a norilor, care sunt filtru.
Dar oricum tot 1%, are omenirea pentru consum. Și e bine așa. E minunat. Dumnezeu s-a gândit la toate.
Citat:
Nu poti masura distanta pana la soare in grade, dar stiu ce vrei sa spui. Pamantul este in asa numita zona "goldilocks", unde viata este posibila. Dar aceasta zona nu este strict orbita noastra. Pamantul putea fi mai aproape de soare cu aproximativ 35 de milioane de kilometri, sau mai departe cu 27 de milioane de kilometri, si viata pe planeta ar fi fost posibila, dar foarte probabil diferita.
|
Sincer, nu am citit nimic despre "goldilocks", și nu știu exact care sunt acele 3 grade și cum se măsoară ele. Dar știu sigur că am citit acum câțiva ani, la un fizician astronom american, îmi scapă numele, un fost ateu, care e devenit creaționist, că dacă pământul ar fi avut o altă orbită cu numai 3 grade, nu ar mai fi fost posibilă viața pe pământ, că ori era prea cald, ori era prea frig.
Dumnezeu să-i ierte pe toți evoluționiștii, sărăcuții, pentru necredința lor.