Citat:
Īn prealabil postat de stefan florin
nu amice, nu la heruvimii din templu m-am referit eu. M-am referit la versetele biblice din Cartea lui Iosua Navi, cap.7 versetele 6-7, atunci cand Iosua a ingenuncheat impreuna cu batranii poporului evreu inaintea Chivotului Legii si s-a rugat lui Dumnezeu. A folosit Iosua si batranii poporului Chivotul (obiect cioplit ) la rugaciune? A folosit! L-a derajat pe Dumnezeu acest lucru facut de Iosua? Nu! Asa ca...
|
Excelent!
Centesimus, ganditi-va ca noi suntem materiali, intr-o lume materiala. Tot ce reprezinta act de inchinare, are inevitabil o componenta materiala. Ah, ca poporul necatehizat indeajuns si campion la hotii, minciuni, curvii si avorturi numeste "inchinare" si cinstirea sfintilor si folosirea icoanelor, e vina in primul a noastra ca popor, si partial a institutiei ecleziastice. Dar NU a crestinismului traditional, in cazul de fata ortodox. Nici dogmatic, nici institutional nu e o greseala orice practica ce angreneaza materialul in actul de cult. Intrebare simpla: Liturgia savarsita in Cer
este materiala? Evident, nu. Cea de pe Pamant
poate fi nemateriala? Evident, nu. Ce a mai ramas? Trageti si dvs. concluzia...