View Single Post
Vechi 09.10.2015, 23:42:24
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am explicat ce am vrut să spun, deși s-a înțeles altceva. Cuvîntul ”mântuire” nu e marcă înregistrată, nu înseamnă doar accesul în Rai de după moarte. În text a fost folosit cu sensul de scăparea de demonul care ne păcălește să ne facem singuri rău mîncînd porcării.

Pavel se referă la a mîncare ca sursă de energie. Nu-i nimic rău în a mînca, avem nevoie ca să trăim. E foarte bine și să postești, adică să nu mănînci. Însă Pavel nu se referă acolo la a mînca sau nu. indiferent, lucruri care fac rău trupului și implicit sufletului. Nu poate fi vorba nici de ciuperci nebune, nici de bomboane care sînt otrăvuri dulci cînd zice că ”unul mănîncă de toate”. Altfel s-ar contrazice pe el însuși cînd avertizează că

16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi.
Pavel se referă la mâncare ca "sursă" de poticnire și judecarea aproapelui. Ce vrea el să spună acolo, e să nu ne frece pe noi grija condescendentă pentru ceilalți, că are cine să se îngrijească de soarta lor. Dacă ai ales un mod de alimentație care ți se pare potrivit pentru tine, foarte bine, urmează-l sănătos! Însă nu-l fă regulă generală, că poate nu toți au dispoziția mentală de a se atașa fanatic de niște idei fixe. Cu atât mai puțin să-ți spoiești opțiunile strict subiective cu farduri spiritualiste cam stridente pentru persoanele care caută un echilibru în toate.

Înclin să cred că principala eroare de logică este să-ți justifici până în pânzele albe, împotriva evidenței, celelalte erori de logică.