Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2015, 23:14:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Ai încercat, dar nu te-ai scos! Între "extrapolarea forțată" și "improprietate semantică", mai convenabilă pentru imaginea ta e prima eroare.

Nu ți-am semnalat eroarea ca să te iriți, ci doar așa, ca exemplu oarecare pentru problematica topicului "erori de logică".

Cât privește alimentația celorlalți, Apostolul Pavel te îndeamnă și pe tine, ca pe toți creștinii, să nu-i judeci de pe poziție superioară:

Cel ce mănâncă să nu disprețuiască pe cel ce nu mănâncă; iar cel ce nu mănâncă să nu osândească pe cel ce mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea. (Romani 14: 3,4)
Am explicat ce am vrut să spun, deși s-a înțeles altceva. Cuvîntul ”mântuire” nu e marcă înregistrată, nu înseamnă doar accesul în Rai de după moarte. În text a fost folosit cu sensul de scăparea de demonul care ne păcălește să ne facem singuri rău mîncînd porcării.

Pavel se referă la a mîncare ca sursă de energie. Nu-i nimic rău în a mînca, avem nevoie ca să trăim. E foarte bine și să postești, adică să nu mănînci. Însă Pavel nu se referă acolo la a mînca sau nu. indiferent, lucruri care fac rău trupului și implicit sufletului. Nu poate fi vorba nici de ciuperci nebune, nici de bomboane care sînt otrăvuri dulci cînd zice că ”unul mănîncă de toate”. Altfel s-ar contrazice pe el însuși cînd avertizează că

16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote