Citat:
În prealabil postat de sophia
1. Ba se cam cunoaste calea de mijloc: moderatie in toate. Cate un pic din toate. Apoi respectat igiena.
|
Corect. Plus perioade doar cu vegetale, măcar alea rînduite de Biserică.
Citat:
2. Faci o confuzie: postul negru nu este un leac universal. Este lasat a se tine tot cu cumpatare: 1-2 zile, si cu rugaciune.
|
Ba este. Sînt extrem de rare bolile care nu se vindecă cu ajutorul postului negru. Cu sau fără apă.
Și e adevărat că prima oară nu se depășește o zi-două dacă nu ai mai făcut de mult timp sau niciodată un post total. E greu de suportat, nu că nu ajută.
Menționez că răspund nu ca să te conving că te înșeli, ci pentru audiența care citește și îndrăznește să gîndească. Sînt convins că ideile care ți s-au cimentat de-a lungul timpului vizavi de alimentație sînt de nestrămutat.
Citat:
Postul negru nu intareste organsimul, ci il slabeste. In timp organele nu vor mai functiona normal, ii vor lipsi substante foarte necesare: minerale, vitamine, proteine. Frecatul asta in gol a organelor, slabitul excesiv si alte cele pe care le produce postul negru pot distruge organismul.
|
Mecanismele care se declanșează încă din prima zi de nemîncare sînt extraordinare. Este uimitor cum a gîndit Dumnezeu treaba asta, ca o minune general valabilă atît la oameni cît și la animale. E un dar ceresc, dar care cere un sacrificiu: puțină voință și atît.
E adevărat că nu vor mai funcționa normal. Vor fi curățite de otravă, vor fi reparate în ordinea prioritară a gravității bolilor. Or acest fapt se datorează în primul rînd lipsei digestiei și lipsei otrăvii care intră constant în sistem prin mîncare [și apă în cazul postului total, uscat].
S-a făcut ceva cercetare pe oameni și pe animale. S-a constatat că toți parametrii organismului s-au îmbunătățit cu mult comparativ cu perioada dinaintea abținerii de la mîncare. Oricine poate să verifice asta pe el însuși: își face niște analize de bază, din urină și sînge, și le repetă după 10 zile de post cu apă, la o zi-două după realimentare.
Ca fapt divers, chiar și bolile psihice s-au ameliorat după post. Cercetare serioasă facută de ruși timp de 40 de ani (4 decenii cu acte doveditoare, pînă-n 1991).
Citat:
Zilele trecute am citit despre o tanara care a fost la un pas de moarte din cauza unui asemenea regim drastic. A intrat in acea ketoza, sau cum o cheama. Si mai si alapta un copil. Nu stiu ce mai avea in lapte daca nu manca nimic.
|
Aș vrea să citesc linkul dacă-l mai ai.
Postul negru este interzis în perioada alăptării. Iar dacă postești total în timpul sarcinii, poți pierde sarcina. Deci trebuie să știi dacă ai sau nu voie să te apuci, spre exemplu dacă ai diabet de tip 1 și renunți la insulină... mori! Dacă ai rinichii și ficatul foarte bolnave, păi nu te apuci de post cu apă, ci de un post total, sesiuni scurte, sub supraveghere profesionistă de preferat. Nu ești capabil să revii gradual la alimentație la finalul sesiunii, nici să nu începi!
Citat:
In plus la postul negru (daca il numim post, atunci este legat de credinta), cel mai important este sa te rogi si sa-ti ingrijesti sufletul.
|
Nu te împiedică nimeni să te rogi. Ca o curiozitate, după prima gază mintea e mult mai clară, te concentrzi mai ușor, calitatea efortului mental crește. Chiar și creativitatea se îmbunătățește.
Ori oamenii in lume nu se ingrijesc de suflet.
Poti sa nu mananci nimic, dar daca traiesti in stres si nebunia generala de acum, nu-ti foloseste. Ba iti face mai rau.
Fiindca prin alimentatie mai dai organismului si niste substante care te protejeaza si impotriva stresului, a frigului etc.
Este doar părerea ta, care nu ai făcut niciodată așa ceva și nici nu te-ai deranjat să citești materialele postate în repetate rînduri de mine și nu numai.
Citat:
3. Sunt multi oameni care nu suporta vegetale nici macar preparate.
Si eu spuneam (la fel ca si cel din articol) de a folosi un aliment pe post de medicament. Sufar de ceva si mananc un produs.
|
Din varietatea de legume și semințe și cereale chiar nu ai ce alege dacă nu-ți convine un anumit produs?
Citat:
Nu te vindeca produsul respectiv atunci, la boala. Te ajuta in timp, daca il consumi mereu. Si daca il suporti.
|
Exact asta zice Hipocrate:
Alimentele să vă fie medicamente. Dar a mînca în timpul bolii înseamnă a-ți hrăni boala! Or ultima parte s-a scos din textul original, ca nu cumva oamenii să-și pună întrebări, ce-o fi însemnînd asta.
Citat:
3. Eu am citit ca si fructoza, adica zahrul din fructe este la fel de nesanatoasa. Ba unii fac alergie la ea. In plus si la fructe poti sa ai intoleranta. Depinde de organism.
Fructul nu este un dulce. Contine mai multe si uneori si lucruri care unuia sau altuia ii fac rau. Multi sunt alergici la capsuni et.co, altii nu suporta mere, pere sau altceva.
|
Îs mai bune bomboanele din comerț? Nu. Ai probleme cu glucidele? Treci pe dietă keto! :) Ai diabet de tip 2? Postul negru urmat de o alimentație echilibrată te poate vindeca.
Citat:
Intr-o vreme era ridicata in slavi mierea de albine. Acum vad ca nici asta nu mai este buna.
|
Zice cine?
Citat:
4. Oamenii aia nu pot trai numai cu fructe si legume. Muncesc greu, la gradina, cara, stau din noapte in noapte in piata.
|
Mituri fără dovezi. Uite pe unul care vegetarian și crudivor chiar fiind, a făcut mai mult efort prelungit decît îți poți imagina:
http://hapleafructaliu.info/varful-p...le-consecutiv/
Ca el sînt mulți alții, sportivi de performanță vegetarieni 100%.
Ca să duc la extrem argumentul, în perioada cînd n-am mîncat în august 2014, 26 de zile și 7 ore:
- am fost la lucru
- am muncit nopțile (lucrăm 24/7)
- am contruit un pat de 180 x 200 din lemn masiv plus PAL dublat (materiale grele și foarte grele)
- am renovat o cameră (mutat mobilă, [dez]instalat corpuri suspendate, cărat găleți cu vopsea)
- am instalat garnișe de 3-4 metri sub tavan (eram și pe la sfîrșitul sesiunii)
- am cărat apă cu găleata, am făcut cumpărături la modul obișnuit (rar și mult)
- am cărat copilul în brațe, i-am dat să mănînce, am făcut mîncare
- am condus
- șamd
Și vrei să-mi spui că dacă treci pe iarbă nu ai energie? Te rog frumos, poți lucra și la munca de jos, în continuu, dacă ai diversitate în hrana de zi cu zi.
Citat:
Sigur ca nu gratarul si cartofii prajiti sunt solutia. Ma inebuneste fumul ala din piete.
De ce ai tu (si altii) impresia ca aomenii de la tara mananca asa sanatos? Tocmai ca ei consuma ce au in batatura: porc, vita, pui, gasca, tuica, vin, paine si mamaliga cat cuprinde, dulciuri, cozonaci, oua. La oras nici nu le ai nici nu ti le permiti. Ia observa un pic!
|
Am comparat micii unora cu ciorba altora. E o diferență.
Citat:
5. De copii spuneam ca esti la extrema, pentru ceea ce faci in biserica si pentru ca nu le dai o bombona, sau un biscuzite (facut in casa, daca ti se pare mai bun).
|
Biscuiții cu mult susan făcuți în casă sînt preferații mei. Dar să știi că nu-i dau peste mînă copilului dacă în parc e servit cu pufuleți, biscuiți, grisine, covrigi.
Citat:
Dulcele, la fel ca si sarea, si grasimile, au un rol in organism. Consumate in cantitati moderate.
Nu degeaba un om flamand se simte rau si este slabit, apatic, nervos si etc.
|
Unul care sare o masă sau două și se simte foarte rău, îl ia tremuriciul, amețește puternic șamd are trupul bolnav. Este metoda prin care poși să-ți dai seama cît de praf îți e sistemul.
Citat:
Organismul are nevoie de multe lucruri, inclusiv sare, zahar si grasimi. In cantitati moderate.
|
Da, din alimente. Nu adăugate extra.
Vorbesc din teorii, dar măcar îmi cumpăr sare cu minerale, fără iod și cianură (antiaglomeranți). Și nici ulei din belșug prin mîncare, eventual tratat termic.