![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
De acord cu mesajul lui Ovidiu.
Pentru Florin (si nu numai): 1. Ba se cam cunoaste calea de mijloc: moderatie in toate. Cate un pic din toate. Apoi respectat igiena. 2. Faci o confuzie: postul negru nu este un leac universal. Este lasat a se tine tot cu cumpatare: 1-2 zile, si cu rugaciune. Postul negru nu intareste organsimul, ci il slabeste. In timp organele nu vor mai functiona normal, ii vor lipsi substante foarte necesare: minerale, vitamine, proteine. Frecatul asta in gol a organelor, slabitul excesiv si alte cele pe care le produce postul negru pot distruge organismul. Zilele trecute am citit despre o tanara care a fost la un pas de moarte din cauza unui asemenea regim drastic. A intrat in acea ketoza, sau cum o cheama. Si mai si alapta un copil. Nu stiu ce mai avea in lapte daca nu manca nimic. In plus la postul negru (daca il numim post, atunci este legat de credinta), cel mai important este sa te rogi si sa-ti ingrijesti sufletul. Ori oamenii in lume nu se ingrijesc de suflet. Poti sa nu mananci nimic, dar daca traiesti in stres si nebunia generala de acum, nu-ti foloseste. Ba iti face mai rau. Fiindca prin alimentatie mai dai organismului si niste substante care te protejeaza si impotriva stresului, a frigului etc. 3. Sunt multi oameni care nu suporta vegetale nici macar preparate. Si eu spuneam (la fel ca si cel din articol) de a folosi un aliment pe post de medicament. Sufar de ceva si mananc un produs. Nu te vindeca produsul respectiv atunci, la boala. Te ajuta in timp, daca il consumi mereu. Si daca il suporti. 3. Eu am citit ca si fructoza, adica zahrul din fructe este la fel de nesanatoasa. Ba unii fac alergie la ea. In plus si la fructe poti sa ai intoleranta. Depinde de organism. Fructul nu este un dulce. Contine mai multe si uneori si lucruri care unuia sau altuia ii fac rau. Multi sunt alergici la capsuni et.co, altii nu suporta mere, pere sau altceva. Intr-o vreme era ridicata in slavi mierea de albine. Acum vad ca nici asta nu mai este buna. 4. Oamenii aia nu pot trai numai cu fructe si legume. Muncesc greu, la gradina, cara, stau din noapte in noapte in piata. Sigur ca nu gratarul si cartofii prajiti sunt solutia. Ma inebuneste fumul ala din piete. De ce ai tu (si altii) impresia ca aomenii de la tara mananca asa sanatos? Tocmai ca ei consuma ce au in batatura: porc, vita, pui, gasca, tuica, vin, paine si mamaliga cat cuprinde, dulciuri, cozonaci, oua. La oras nici nu le ai nici nu ti le permiti. Ia observa un pic! 5. De copii spuneam ca esti la extrema, pentru ceea ce faci in biserica si pentru ca nu le dai o bombona, sau un biscuzite (facut in casa, daca ti se pare mai bun). Dulcele, la fel ca si sarea, si grasimile, au un rol in organism. Consumate in cantitati moderate. Nu degeaba un om flamand se simte rau si este slabit, apatic, nervos si etc. Organismul are nevoie de multe lucruri, inclusiv sare, zahar si grasimi. In cantitati moderate.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 10.10.2015 at 13:23:21. |
|