Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ceea ce e in acceptiunea generala "izvor de calitate" nu corespunde neaparat cu realitatea.
Daca apa nu a trecut printr-un laborat de analiza poate fi toxica sau contaminata microbiologic.
De chestiile astea nu-ti dai seama doar gustand-o.
|
Ce te împiedică să faci un test? Costă doar 25 de lei. Pentru teste complete e mult mai mult, undeva la 430 de lei.
Citat:
Esti amuzant, cand ti se aduc statistici facute in baza unor cercetari stiintifice, zici "dar de unde stii ca sunt adevarate?".
In schimb, cum gasesti cate un articol ciudatel pe un site razletz il prezinti ca o mare descoperire neaparat adevarata.
|
O să-ți răspund imediat cu alte statistici pe acel topic. Tot în baza cercetărilor.
Repet, în orașul tău poți face teste de tipul înainte / după.
https://moleculah2o.wordpress.com/20...naliza-a-apei/
Citat:
Eh, marketingul asta.
Daca e o apa atat de premiata, cum se face ca nu este nici un buletin de analiza pe site?
Sau poate nu am gasit eu link -ul, poti sa mi-l dai tu?
|
Poți să le dai un telefon, să le ceri în scris.
Adică pentru tine obținerea repetată a unui loc premiant în concursuri la care participă mii de mostre de apă din toată lumea este mai puțin plauzibil decît niște teste locale care se pot cumpăra ieftin.
Citat:
Da si nu.
O fi "endogena" apa dar pura nu prea.
O data cu consumarea grasimilor, organismul se poate intoxica cu propriile toxine stocate in grasimi.
Weight Loss May Release Stored Toxins
Environmental pollutants trapped in fat cells could be released back into circulation when people lose a lot of weight, researchers said.
http://www.medpagetoday.com/PublicHe...alHealth/22080
Body weight loss increases plasma and adipose tissue concentrations of potentially toxic pollutants in obese individuals.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11093288
Increased plasma levels of toxic pollutants accompanying weight loss induced by hypocaloric diet or by bariatric surgery.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16989697
|
Nu amesteca apa cu otrava. :)
Toxinele sînt într-adevăr eliminate nu numai din grăsime, într-o sesiune mai lungă de post ficatul, rinichii, sinusurile, plămînii și pielea au mult de lucru. E unu dintre scopurile pentru care postim.
A, că unii se aruncă din prima la sesiuni foarte lungi fără să știe ce-i așteaptă și se autointoxică - asta e altceva. De aia orice expert în domeniu recomandă perioade progresive, ca să nu ajungă oamenii la spital.
Citat:
Apa pluviala NU este potabila. Poate doar aia de pe Himalaya, dar si aia cu rezerve.
Apa de ploaie/zapada aduna poluantii din atmosfera, praf, etc.
|
De acord.
Citat:
Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.
|
Păi nu prea induce. Cînd am depozitat 200 de litri de apă transformînd-o în aghiazmă mare, am băut-o pe toată în timp și pe măsură ce treceau săptămînile era tot mai greu de băut.
Citat:
Da, apa distilata este o sursa de apa pura dar lipsa sarurilor e o problema.
|
Am citit și păreri contrarii. Deși unii ca Bragg o recomandă pentru postul cu apă, eu unul m-am abținut.
Citat:
Cea mai scurta cale (desi nu f. ieftina) de a obtine o apa de calitate este folosind filtrarea, in principal cu carbon + osmoza urmata de re-mineralizare controlata + tratament UV sau ozon.
Binenteles, se folosesc si filtre pentru particulele mari + se pot folosi filtre specializate pentru anumiti tipi de poluanti daca e cazul.
O astfel de instalatie costa in jur de 1500RON.
|
Am băut după filtre de 1000 de lei, dar și de 2000 de lei (cu vreo 8 tipuri de filtrare). Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce? Nu-mi spune că n-au fost schimbate, că la ăla de 2000 de lei era nou cînd am testat-o. Eu unul n-o să dau bani pe așa ceva, nici să mi le dai pe gratis nu-mi trebuie.