View Single Post
Vechi 09.11.2015, 23:03:09
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca as fi preot, nici eu nu m-as duce la cluburi sa fac slujbe. As merge biserica, la cimitir, la casele celor care ma invita, dar nu ca asa vrea nu stiu care ziarist. Si m-as ruga in taina pentru cei disparuti si pentru cei aflati in suferinta. Nu m-as inregistra rugandu-ma, ca sa auda si ziaristul X si sa ma laude. Daca m-ar lauda lumea, mi-as pierde orice rasplata.
Păi de ce su nu fii prezent ca preot la o asemenea tragedie? Sau oamenii în suferință nu au nevoie de ajutor? Care este motivația sau suportul evanghelic? Dureros ar fi dacă repeți ceea ce a spus un preot și cu siguranță sunt unii preoți care astfel au spus.

"Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii?
Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință." (Marcu 2, 16-17)

Eu, personal, le dau dreptate celor care au fost nemulțumiți de lipsa prezenței unui ierarh sau a preoților la locul accidentului. A fost o tragedie, nu un accident banal. Oamenii care sufereau aveau nevoie de mângâiere sufletească, de un cuvânt. Nu aveau nevoie de defilări, de spectacol sau de slujbe, ci de un simplu "Tatăl nostru". Și era îndreptățită prezența preoților acolo - suntem un popor majoritar ortodox. Pe de altă parte, cei nemulțumiți nu știu că pompierii de la ISU au un preot care îi însoțește la cazurile mai grave și că în acea seară de vineri a fost prezent și un preot ortodox (dar nu a fost suficient - ce să facă un preot la atâția oameni?). Apoi, nimeni nu i-a observat pe părinții de la Radu Vodă. Însă, ei au fost duminica. Ori tragedia a avut loc vineri noaptea. Degeaba tot încercăm noi să dregem busuiocul (că Biserica i-a pomenit și-i pomenește, că parohiile celor decedați/accindetați și-au făcut datoria, că veniți voi la Biserică), am cam dat-o în bară. Și puțini vor să recunoască acest lucru. Acei omeni aveau nevoie de o mângâiere duhovnicească (răniți, părinți, prieteni, medici, asistente, pompieri) - imediat după accident sau măcar a doua zi.

Vina o purtăm noi că majoritatea tinerilor care merg prin cluburi nu-L cunosc pe Hristos. Slavă Domnului că Patriarhul si-a trezit și și-a cerut iertare. Astfel înțeleg eu de ce și-a cerut iertare.
Reply With Quote