Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2015, 00:24:30
antoniap
Guest

Implicit

Sa avem grija cu cine ne asociem. E bine sa ne tragem de maneca noi intre noi atunci cand gresim. In cazul de fata, se pare ca se loveste in biserica si atat. Asa cum e ea, cu imaginea mai sifonata dupa 50 de ani de comunism si 25 de ani de ,,nu stiu cum sa-i spun", Biserica Ortodoxa Roamana e biserica noastra si nu trebuie sa ne asociem cu cei care arunca in ea cu pietre, la propriu! Chiar daca in unele privinte, acestia au dreptate!

Ce vor cei care critica? Sa construiasca sau sa darame? Daca vor doar sa darame, nu trebuie sa avem nimic in comun cu ei.

E ca si cum i-ai spune unui om ca are o scama pe haina in timp ce conduce masina. Daca e atent la scame, pierde controlul asupra masinii. Trebuie sa ne vedem prioritatile.

Daca as fi preot, nici eu nu m-as duce la cluburi sa fac slujbe. As merge biserica, la cimitir, la casele celor care ma invita, dar nu ca asa vrea nu stiu care ziarist. Si m-as ruga in taina pentru cei disparuti si pentru cei aflati in suferinta. Nu m-as inregistra rugandu-ma, ca sa auda si ziaristul X si sa ma laude. Daca m-ar lauda lumea, mi-as pierde orice rasplata.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2015, 00:33:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Pompierii au venit în Piața Universității, după ce"stegarul" s-a urcat pe un stâlp

Pompierii au venit în Piața Universității cu o autospecială cu scară, după ce Cezar Avrămuță, cunoscut drept "stegarul", care participa la protestele de duminică seară s-a urcat pe un stâlp de iluminat, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență încercând să-l convingă să coboare.

O parte dintre protestatarii adunați, duminică seara, în Piața Universității, i-au cerut lui Cezar Avrămuță să coboare, însă, conform martorilor, acesta a continuat să stea agățat de stâlpul de iluminat și să fluture un steag. La ora transmiterii acestei știri, pompierii încearcă să-l convingă pe Avrămuță, cunoscut ca "stegarul" din Piața Universității, să coboare.

Bărbatul ar mai fi fost fost implicat, duminică seară, într-un incident. Potrivit martorilor, Cezar Avrămuță a încercat să se urce pe pervazul uni geam al Universității din București, dar a fost oprit de jandarmi. Acesta, i-ar fi îmbrâncit pe oamenii legii și ar fi început să strige că este agresat
Vechi 09.11.2015, 00:36:54
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

S-au scandat lozinci precum "Corupția ucide", "Vrem 300, nu 600 !", "Toate partidele, aceeași mizerie", "Colectiv, Colectiv !".*
Vechi 09.11.2015, 00:39:20
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Președintele Klaus Iohannis spune că a văzut printre oamenii din Piața Universității multă revoltă, dar și speranța că lucrurile pot fi schimbate, adăugând că le-a transmis să aibă încredere și să rămână implicați.

"Am fost în seara aceasta în Piața Universității și am stat de vorbă cu oamenii. Am văzut foarte multă revoltă, dar și speranța că lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenți să aibă încredere și să rămână implicați, doar împreună putem face ca România să devină țara pe care ne-o dorim cu toții", a scris*Klaus Iohannis*pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a fost duminică seara în Piața Universității pentru a discuta cu protestatarii, așa cum anunțase vineri, după consultările cu reprezentanți ai societății civile. În cele aproximativ 30 de minute cât a stat în Piața Universității, oamenii i s-au plâns de clasa politică, de "legile care i-au umilit și jecmănit", iar șeful statului a primit și scrisori cu revendicări de la manifestanți.

Alți manifestanți s-au arătat nemulțumiți că nu au fost chemați la Cotroceni și au întrebat când vor mai fi consultări. "De ce nu ne-ați primit la Cotroceni? Am trimis și o petiție!", au strigat oamenii către șeful statului."Curățenie în partidele politice, să vină oameni noi", i-a cerut un alt protestatar lui Klaus Iohannis.
Vechi 10.11.2015, 00:03:09
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca as fi preot, nici eu nu m-as duce la cluburi sa fac slujbe. As merge biserica, la cimitir, la casele celor care ma invita, dar nu ca asa vrea nu stiu care ziarist. Si m-as ruga in taina pentru cei disparuti si pentru cei aflati in suferinta. Nu m-as inregistra rugandu-ma, ca sa auda si ziaristul X si sa ma laude. Daca m-ar lauda lumea, mi-as pierde orice rasplata.
Păi de ce su nu fii prezent ca preot la o asemenea tragedie? Sau oamenii în suferință nu au nevoie de ajutor? Care este motivația sau suportul evanghelic? Dureros ar fi dacă repeți ceea ce a spus un preot și cu siguranță sunt unii preoți care astfel au spus.

"Iar cărturarii și fariseii, văzându-L că mănâncă împreună cu vameșii și păcătoșii, ziceau către ucenicii Lui: De ce mănâncă și bea Învățătorul vostru cu vameșii și păcătoșii?
Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință." (Marcu 2, 16-17)

Eu, personal, le dau dreptate celor care au fost nemulțumiți de lipsa prezenței unui ierarh sau a preoților la locul accidentului. A fost o tragedie, nu un accident banal. Oamenii care sufereau aveau nevoie de mângâiere sufletească, de un cuvânt. Nu aveau nevoie de defilări, de spectacol sau de slujbe, ci de un simplu "Tatăl nostru". Și era îndreptățită prezența preoților acolo - suntem un popor majoritar ortodox. Pe de altă parte, cei nemulțumiți nu știu că pompierii de la ISU au un preot care îi însoțește la cazurile mai grave și că în acea seară de vineri a fost prezent și un preot ortodox (dar nu a fost suficient - ce să facă un preot la atâția oameni?). Apoi, nimeni nu i-a observat pe părinții de la Radu Vodă. Însă, ei au fost duminica. Ori tragedia a avut loc vineri noaptea. Degeaba tot încercăm noi să dregem busuiocul (că Biserica i-a pomenit și-i pomenește, că parohiile celor decedați/accindetați și-au făcut datoria, că veniți voi la Biserică), am cam dat-o în bară. Și puțini vor să recunoască acest lucru. Acei omeni aveau nevoie de o mângâiere duhovnicească (răniți, părinți, prieteni, medici, asistente, pompieri) - imediat după accident sau măcar a doua zi.

Vina o purtăm noi că majoritatea tinerilor care merg prin cluburi nu-L cunosc pe Hristos. Slavă Domnului că Patriarhul si-a trezit și și-a cerut iertare. Astfel înțeleg eu de ce și-a cerut iertare.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2015, 00:35:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu, personal, le dau dreptate celor care au fost nemulțumiți de lipsa prezenței unui ierarh sau a preoților la locul accidentului. A fost o tragedie, nu un accident banal. Oamenii care sufereau aveau nevoie de mângâiere sufletească, de un cuvânt. Nu aveau nevoie de defilări, de spectacol sau de slujbe, ci de un simplu "Tatăl nostru". Și era îndreptățită prezența preoților acolo - suntem un popor majoritar ortodox.
Dar tu ce crezi, ca aia implicati direct in tragedie mai erau acolo?
Tu, daca ai fi avut un prieten implicat, unde erai, la inmormantare, la spital, la parintii lui acasa sau tineai musai sa fii acolo unde s-a intamplat nenorocirea?

Inteleg ca simbol social, ca oamenii nu se pot duce la cutare acasa daca nu-l cunosc sau la spital sa incurce traficul pe acolo, dar daca tot vorbim de relatii personala ala e ultimul loc unde se puteau desfasura asa ceva.

Ca preot nu poti sa incurci personalul spitalului, ca vezi Doamne poate simte cineva nevoia sa-ti planga pe umar in timpul programului.
Si pana iese din tura uita sa mearga sa caute un preot si uite asa ai ratat fereastra mantuirii pentru omul ala, in care puteai cu un "hop" sa-l arunci pe calea spre Rai.

Acum serios, crezi ca daca esti unul care nu prea are treaba cu Biserica, ba poate si un mic dinte contra, si ai o problema si apare asa, convenabil un preot, taman la ala te duci sa te plangi.
Sau chiar credincios fiind, daca ai un parinte duhovnic drag, nu te duci sa plangi pe umarul lui ci pe al unuia necunoscut doar pentru ca intamplator si convenabil se afla prin preajma.

Si nu in ultimul rand, nu pentru asta a fost atacata Biserica.

A fost atacata ca preotul se roaga langa cel mort, bolnav, nu "se reculege" la locul unde s-a intamplat un dezastru.
Nu-ti suna cunoscuta faza cu "reculegerea"?
Comunistii pastrau momente de "reculegere".

A fost atacata ca IPS a spus-o pe aia dreapta, ca oamenii ar fi mai bine sa vina la Biserica decat la club.
Si e perfect adevarat, un sfat valid.
Au mai scris si altii despre ce se intampla cu adevarat in astfel de cluburi, in detalii mult mai la obiect, cum practic distrug o generatie - si nu prea avea cine sa-i contrazica.
Dar daca a zis-o IPS e deja cap de acuzare, lipsa de sensibilitate, etc.

Or fi fost aia oameni de treaba, "cool", dar nu cred ca erau multi genul care sa frecventeze Biserica mai mult decat clubul.
Chestiile astea pur si simplu nu se impaca. Nu ca cine stie ce interdictie habotnica dar pur si simplu nu poti manifesta interes in egala masura pentru ambele, decat poate intr-o perioada de tranzitie, ca si caz de exceptie care confirma regula.

A fost atacata pentru ca IPS le-a zis sa invete despre credinta ortodoxa.
Sfat perfect valid chiar pentru majoritatea celor 80% ortodocsi, dar nu si pentru satanele din presa care pentru asta au turnat si mai mult gaz peste foc.

A fost atacata pentru ca politicienii sa scape de furia multimii, sa fie redirectionata macar in parte.
Cu ocazia asta s-au declansat minciunile meditice, despre banii Bisericii, de parca Biserica fura tara asta nu politicienii, de parca starea sistemului sanitar e in grija Bisericii nu a Statului Cleptocrat.
Ce usurare pentru politicieni, deja 30% din presiune a disparut peste noapte, se gasise deja tapul ispasitor pentru gaurile din buget.

Citat:
Vina o purtăm noi că majoritatea tinerilor care merg prin cluburi nu-L cunosc pe Hristos. Slavă Domnului că Patriarhul si-a trezit și și-a cerut iertare. Astfel înțeleg eu de ce și-a cerut iertare.
Una la mana, nu oricine are resurse pentru a predica la astfel de oameni.
Nici macar dintre preoti. Desi daca ar fi mai multi, poate ar fi de unde.
Dar responsabilii directi stii cine sunt? Parintii.
Aia ortodocsi in statistici. De treaba, la locul lor, care nu bat cublurile.
Moderati, caldicei, care nu se strica prea tare nici cu dracu, in orice caz, nu cu o credinta vie, care sa inspire si progeniturile care uite asa au fost luate de valul lumii acesteia.
Sigur, parinti indurerati acum, nu trebuie sa ii criticam.

Scuzele alea? Stai linistit au fost un gest parte smerit, parte formal, parte strategic.

Desi ceva vina exista.
In loc ca Biserica sa faca mai multe biserici, sa angajeze mai multi preoti, au construit ditamai "Casa Mantuirii Poporului".

Pana si denumirea suna a erezie, ca nu o catedrala mantuieste un neam, ci Hristos prin intermediul celor care i-a trimis in lume: episcopi si preoti.

Dar pentru asta nu sunt scuze, doar justificari patetice, sustinute sus si tare de infocatul nostru preot roca^r care crede ca daca se da rokar o sa fie cautat de rokari ca painea calda, spre pocainta si dreapta credinta.

Last edited by AlinB; 10.11.2015 at 01:22:31.
Reply With Quote
Răspunde